Megkeződött a zöldfal építése a piacon


2019-09-01 11:25:32  | cikk: HuHa  | 


Megkeződött a zöldfal építése a piacon főképe
A héten dr. Kovács Zoltán társaságában tett látogatást az épülő piacon dr. Áldozó Tamás polgármester. A kivitelezőktől az építkezés előrehaladásáról, a folyamatban lévő munkákról tájékozódtak. Ifjabb Nagy Szabolcs projektvezetőtől megtudtuk, mostanra befejeződtek a dísztégla burkolási munkák az összes homlokzaton, elkészültek az üzlethelyiségek szigetelésével, kész az ipari padló az árusítócsarnokban.
-Jelenleg az árusító pultok festését végezzük, folyik a csarnokszerkezet építése, az épületen kívül pedig a térkőburkolat szegélyeit készítjük - tájékoztatott. Az árusítócsarnokban 88 pultot helyeznek el hét sorban, ezek mozgathatók lesznek, így egy-egy rendezvény idejére akár szabaddá is tehetik a csarnok egészét vagy egyes részeit. A héten a lábak festése zajlott, a két hosszú és két rövid oldali lábat zártszelvény keret fogja majd össze, erre pedig gőzölt bükk fedlap kerül.
-A jövő héten megkezdjük a nyílászárók beépítését, a vizesblokk burkolását és tovább folytatjuk az épület körüli járófelület építését - közölte a kivitelező cég képviselője.
Dr. Kovács Zoltán, dr. Áldozó Tamás Nagy Szabolcs ügyvezető és ifjabb Nagy Szabolcs projektvezető társaságában

A munkaterület bejárásán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elismeréssel nyilatkozott az eddig elvégzett munkáról. Mint mondta, először papíron, tervek formájában látta az új létesítményt, de figyelemmel kísérte az építkezést. Emlékeztetett, a pápai piac a régi időkben is nagy jelentőségű és népszerű volt a pápaiak és környékbeliek körében, ezt várja az új piactól is.
-Nekem nagyon tetszik a készülő piac, természetesen az nagyon fontos, hogy funkcionálisan is jól működjön majd és a vásárlói, értékesítői igényeket is ki tudja elégíteni. Ha ősz végére elkészül, először be kell majd lakni, de hiszem, hogy jó helye lesz az árusoknak és a vásárlók is kedvelni fogják.
Festik az árusítópultok szerkezeteit

Dr. Áldozó Tamás polgármester már a létesítmény bemutatásának módjáról és időpontjáról beszélt, hiszen még az átadás előtt tervezik megmutatni a leendő piacot az érdeklődőknek.
-Több körben szeretnénk biztosítani ezt a látogatást, természetesen olyan időpontot kell választanunk, amikor nem zavarjuk a munkálatokat és minél többet meg tudunk már mutatni a piacból. Amikor a pályázati kiírás elkészül az üzletekre, lehetőséget biztosítunk a potenciális pályázóknak, hogy megtekintsék, megértsék, milyen épületbe jönnek. Szeretnénk megmutatni az épületet azoknak az árusoknak, akik a pultokon kívánják értékesíteni portékáikat és szeretnénk megmutatni a piacot konzorciumi partnereinknek, azoknak a polgármestereknek, szövetkezeteknek, akik már a pályázat benyújtásában is részt vettek. És természetesen szeretnénk megmutatni a pápaiaknak, minden érdeklődőnek, milyen lesz majd a piac. Azt gondolom, ennek akkor jön el az ideje, amikor már az üzlethelyiségek burkolata is elkészül, a kivitelező cég vezetőjétől azt az információt kaptuk, hogy ez várhatóan szeptember végén lesz.
Készülnek a járdaszegélyek az épület körül

A piac építésének munkálatai folyamatosan haladnak tovább, a hét második felében megérkeztek a zöldfal szerkezeti elemei is, melyek beépítését meg is kezdték. Ez a zöldfal három oldalról veszi körbe a létesítményt, funkciója elsősorban a vizuális megjelenés vonzóbbá tétele. A zöldfal jól illeszkedik majd a városképbe, növeli a zöldfelületek nagyságát és még dekoratívabbá teszi a piacot.

Képek:


Címkék: piac | felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!