Grőber Attila: Tiszteljük egymást, mi pápaiak


2019-08-30 22:36:00  | cikk: Babos Petra  | 


Grőber Attila: Tiszteljük egymást, mi pápaiak főképe
Sajtótájékoztatón reagált a csütörtöki képviselő-testületi ülésen történtekre Grőber Attila. Az MSZP megyei elnökhelyettese, önkormányzati képviselő, az ellenzéki összefogás polgármesterjelölt-jelöltje kiemelte, mint, ahogy korábban már jelezte, ismét interpellációt nyújtott be a testület elé, s teszi ezt mindaddig, amíg érdemi választ nem kap a szennyvíziszappal kapcsolatos kérdéseire. Az interpelláció napirendre vételét ezúttal sem támogatták, mondván, hogy ez hatósági ügy. Grőber Attila kijelentette, ő ezt ezennel tudomásul veszi, de biztos abban, hogy a polgármesternek voltak információi a szennyvíziszap ideszállításról; biztos abban is, hogy voltak lakossági megkeresések ez ügyben, minden ellenkező állásponttal szemben és bizonyos abban is, hogy van ezzel kapcsolatos vizsgálati eredmény.
-A polgármester elfelejtette tájékoztatni a tapolcafőieket és a pápaiakat, hogy szennyvíziszap szállítás történik, s a vizsgálat eredményét sem ismertette - emelte ki Grőber Attila.
Grőber Attila felvételeket is hozott a sajtótájékoztatóra, melyen bemutatta milyen volt a bányagödör régen és most, és ez alapján beszélt a szennyvíziszap-kezelési technikáról, a bányagödör változásáról.
Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, az önkormányzati választások után azonnal kezdeményezni fogja egy független szakértői bizottság vizsgálatát, akik választ adnak arra a kérdésre, hogy milyen volt a víz itt, megtörtént-e a megfelelő kezelési technika és milyen eljárást alkalmaztak. Ezt pontosan meg tudják majd mondani, s a vizsgálati eredményeket nyilvánosságra hozzák.
-A mi kampányunk nem a szennyvíziszapra épül, ezért azt gondolom, bár folyamatosan nyomon követjük történik-e beszállítás, ennek a kérdésnek a végső vizsgálata az önkormányzati választások után történik majd meg - jelentette ki.
Grőber Attila arról is szólt, már korábban is jelezte, tart attól, hogy a kampány időszakában elkezdődik a személyeskedés.
-Azóta ebben a kampányban neveztek engem ostobának, demagógnak, frusztráltnak és történelemhamisítónak. Azt a közösséget, amit képviselek, szedett-vedettnek. Nem kommentelők, hanem jelenlegi képviselők, bizottsági tagok és képviselőjelöltek. Tegnap, a képviselő-testületi ülésen az egyik képviselőtársam felvetésére, amely a belvárosi parkolóházzal kapcsolatos, a felvetést aljas felvetésnek nevezte. Nekem nem az a dolgom, hogy a polgármestert minősítsem, de miután azt látom, hogy a politikai életünk beszennyeződik, ezért a korábbi terveimet kicsit átírom.
Mint mondta, jövő kedden adják le az ajánlásokat és köszönni mindenkinek, aki támogatta őket.
-Miután nyilvántartásba vesznek minket, utána leszünk jelöltek, s egy hiteles polgármesterjelölt akkor kezdi meg programjának az ismertetését, amikor valóban jelölt lesz. Most ezt picit átírom, s először is szeretném a pápaiak gondolkodását megváltoztatni, hiszen nem lehet szeretni Pápát, ha nem tiszteljük a benne élő pápaiakat. Meg kell tanulni tisztelni egymást még akkor is, ha az élet egyes területiről mást gondolunk. Nem nehéz dolog szeretni a barátainkat, viszont nehéz dolog az ellenfeleinket tisztelni. Azt szeretnénk, ha Pápán megtanulnánk tisztelni az ellenfeleinket. Nekem személyesen biztosan van felelősségem, hogyan nő fel egy új generáció. Milyen légkörben, milyen közbeszédben. Én úgy érzem, ez a mostani generáció nem kíváncsi a mi acsarkodásunkra, a gyűlöltkeltésünkre és az ellenségképzésünkre sem. Ebben teljesen igazuk van. Én ezt a generációt kívánom szolgálni, ezért itt és most meghirdetem a Tiszteljük egymást, mi pápaiak programot. Ez az első pontja a politikai programunknak. Ehhez nem kell felvenni 2,5 milliárd Ft hitelt, nem kell 2035-ig várni, ezt ma délután el tudjuk kezdeni. Ha a fejekben tisztaság lesz, akkor meg tudjuk változtatni a várost is.
Grőber Attila úgy fogalmazott, nem kíván dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatójára érdemben válaszolni, mert az semmi újat nem tartalmaz, amit korábban ne ismert volna.
-Az nem szólt másról, mint Grőber Attila elleni személyes támadásról. Majd a pápaiak eldöntik, hogy egy mindig, mindenkinél jobban tudó, másokat becsmérlő, másokat kioktató politikai stílust fogják-e támogatni vagy az általam meghirdetett Tiszteljük egymást, mi pápaiak elnevezésű programot. Nekem ilyen politikai ellenfél jutott, ezt tudomásul veszem.
Grőber Attila elmondta, jövő héten, amikortól hivatalos jelöltek lesznek, megkezdik a programjuk bemutatását.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!