Három érmet szerzett Gelencsér Róbert


2019-08-30 06:59:26  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége  | 


Három érmet szerzett Gelencsér Róbert főképe
59 ország részvételével 22. alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek Világjátékát, ahol 100 és 200 méter síkfutásban valamint a 4x100 méteres futóváltó tagjaként Gelencsér Róbert összesen három bronzérmet szerzett.

Newcastle-ban a magyar csapatot 54 versenyző - 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett sportoló 11 sportágban képviselte, a világversenyen több mint 2300 szervátültetett induló vett részt. A magyar szervátültetett válogatott sportolói között ismét ott volt a pápai Gelencsér Róbert, aki 12 éve vesetranszplantált és két alkalommal választotta a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év parasportolójának.

- 100 méter síkfutásban és 200 méter síkfutásban is sikerült bronzérmet szereznem, távolugrásban az ötödik helyen végeztem, súlylökésben a hatodik helyen zártam - emlékezett a pápai atléta. - Ezenkívül tagja voltam a végül bronzérmet szerző férfi 4x100 méteres futóváltónak, valamint a 4x400 méteres férfi futóváltónak is, mely az ötödik helyen ért célba. Nem vagyok elégedetlen, hiszen éremért, érmekért utaztam, amit sikerült is elérnem. Úgy gondolom, a felkészülésem jól sikerült, az egyhetes tatai edzőtábor során kellőképpen fel tudtam készülni a számokra. Nehezítette helyzetemet, hogy a 40-49 éves korosztály felső határát kezdem elérni lassan, így nem volt egyszerű a 6-7 évvel fiatalabbakkal felvenni a küzdelmeket.

Róbert elmondta, kiutazását és versenyzését dr. Áldozó Tamás a polgármesteri keretből 300.000 forinttal támogatta, az ő segítsége nélkül nem tudott volna részt venni kilencedik nemzetközi bajnokságán, amiért nagy köszönettel tartozik. A versenyt megelőző eskütétel is örök emlék marad számára, hiszen a SOTE klinikájának dísztermében kezelőorvosaik és az ápolónők jelenlétében tettek fogadalmat.

A magyar csapat 11 sportágban 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szerzett, összesítésben az előkelő 8. helyen végzett. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtábla első helyét megszerezve. Róbert edzője Jung Andrásné volt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!