Dr. Áldozó Tamás: Grőber Attilát nem a tapolcafőiek, nem a pápaiak, nem az ivóvízellátás érdekli, csupán saját maga


2019-08-30 05:51:28  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: Grőber Attilát nem a tapolcafőiek, nem a pápaiak, nem az ivóvízellátás érdekli, csupán saját maga főképe
A csütörtöki képviselő-testületi üléssel kapcsolatban két témában nyilvánította ki véleményét sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.

A napirendek között szerepelt a botlókövek elhelyezésével kapcsolatos engedélykérés a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület megkeresése alapján. Mint arról hírt adtunk, 20 emlékjelet kívánnak elhelyezni pápai közterületeken, húsz egykori pápai polgár emlékére. Megtudtuk, a holokauszt 75. évfordulójának évében az országban 130 emlékjelet helyeznek el, melyeket Gunter Deming német képzőművész készít, ebből a 130-ból 20 kerül városunkba.
-A pápai emlékezetpolitikának szerves része, hogy megemlékezünk a zsidó mártírokról, az évforduló évében természetes, hogy támogatjuk kezdeményezést, a mi munkatársaink közreműködésével helyezik el ezeket. A botlókövek elhelyezése szeptember 15-én történik, ekkor a zsinagógában lesz egy rendezvény a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület szervezésében, így közös befejezése lesz annak a napnak - tájékoztatott a polgármester.

Kiemelte, az, hogy a 130 botlókőből 20-at Pápán helyeznek el, jelzi a város súlyát a zsidó emlékezetkultúrában, ez pedig kötelez is.
-Arra kötelez, hogy szóvá tegyünk mindent, ami ebbe az emlékezetpolitikába nem illik bele. Süle Zsolt holokauszttagadó bejegyzést tűrt napokig az általa szerkesztett facebook felületen, amikor pedig a közösségi média eltávolította ezt a bejegyzést és mi felemeltük a szavunkat a holokauszttagadás tűrése ellen, akkor ő nem bocsánatot kért, hanem mentegette a holokauszttagadás tényét - jelentette ki dr. Áldozó Tamás, majd hozzátette, amikor Grőber Attilának elmondták, hogy szerintük vállalhatatlan, aki holokausztot tagad, vagy azt mentegeti, akkor Grőber Attila a probléma elől félrelépett.
-Magyarországon van olyan város, ahol volt a baloldalban, a szocialistákban annyi gerinc, hogy a holokauszttal meglehetősen ellentmondásos viszonyt ápoló jobbikost kivágták a jelöltjeik közül. Azt szeretném kérdezni Grőber Attilától, meddig tart ez a kétszínű, cinikus játék, meddig tart az, hogy számára többet jelent néhány száz jobbikos szavazat és Süle Zsolt, mint 2500 meggyilkolt pápai emléke? Erre a választ nem kerülheti meg.

A polgármester határozottan visszautasította, hogy Rabi Istvánt, a Fidesz jelöltjét, (a kompenzációs listán szerepel) antiszemitizmussal hozta összefügésbe a közösségi médiában.
-Ha elolvassa mindazt, amiből kiragadott egy-egy mondatot, látja, annak köze nincs az antiszemitizmushoz. Megvédem Rabi Istvánt és azt kérem Grőber Attilától, hogy kérjen bocsánatot tőle. Rabi István, a város köztiszteletben álló polgára - jelentette ki.

Dr. Áldozó Tamás Grőber Attila legutóbbi sajtótájékoztatójára reagálva arról is szólt, átnézte a Fidesz helyi jelöltlistáját, hiszen - mint mondta - Grőber Attila további elhatárolódást várt tőlük.
-Takaró Mihály és Bayer Zsolt nevű képviselőjelöltje a Fidesz-KDNP-nek Pápán nincs, ellenben Süle Zsolt a mai napig jelölt-jelölt, aki Grőber Attilával közösen gyűjti az aláírásokat. Szerintem ez vérlázító - fogalmazott.

A városvezető sajtótájékoztatóján kitért Grőber Attila ülésre szánt interpellációs kezdeményezésre is a talpolcafői szennyvíziszappal kapcsolatban. Mint mondta, ezt az ügyrendi bizottság nem engedte tárgyalásra bocsátani, a bizottság tagjai közül egy személy támogatta a napirendre vételt, egy tartózkodott (ez szintén azt jelenti, hogy ellene foglalt állást) és négy nemmel szavazott.
-A tartózkodó az ellenzéki képviselők közül az volt, akinek van jogász diplomája, magyarán az ellenzéki képviselők közül az ügyrendi bizottság tagjaként dolgozó dr. Bányai Katalin, aki jogászként pontosan fel tudja mérni, hogy ennek az interpellációnak mi a megalapozottsága, nem támogatta a napirendre vételt - közölte, hozzátéve, tisztelet neki azért, hogy a szakma becsületét előbbre helyezte a napi pártpolitikánál. Dr. Áldozó Tamás emlékeztetett, Grőber Attila az előző testületi ülésre is benyújtotta interpellációs kezdeményezését, akkor is elutasították.
-A múltkori indoklás megegyezett a mostani indoklással: a polgármestertől önkormányzati ügyben kérhető interpellációra válasz, amiről ő beszél, az nem önkormányzati ügy. A jegyzőtől önkormányzati ügyben kérhető válasz interpellációra, ami a kérdésében szerepel, nem önkormányzati ügy - emelte ki. Hangsúlyozta, a tapolcafői szennyvíziszap elhelyezéséhez sem a pápai önkormányzat, sem a pápai polgármesteri hivatal nem járult hozzá, adatot nem szolgáltatott, nyilatkozatot nem tett, mert nem tartozik a hatáskörébe.
-A tapolcafői szennyvíziszap elhelyezést aggályosnak tartjuk, erről már korábban beszéltünk. Ha Grőber Attilát a tapolcafőiek és a pápaiak egészséges ivóvízellátása csak egy percig is érdekelné, akkor az előző ülésen - mivel dr. Lukács Endre jelen volt az ülésen, hiszen a vízmű következő 15 év pápai ivóvízellátásáról képviselt egy napirendet -, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatójától megkérdezhette volna, mi a helyzet az ivóvízellátással ma és mi lesz 5 év múlva. Nem tette meg, mert őt ez nem érdekli. Egyrészt olyan választ kapott volna, amit nehéz lenne kirakni a kirakatba, másrészt, mert neki nem célja, hogy válaszokat kapjon. Az a célja, hogy gyűlöletet és félelmet keltsen. Az a célja, hogy a szennyvíziszappal kapcsolatos kérdést a Fidesz-KDNP-re és személy szerint rám tolja. Pontosan tudja, hogy semmi közünk hozzá - mondta. Hozzáfűzte, Grőber Attilát ebben a történetben nem a tapolcafőiek, nem a pápaiak, nem az ivóvízellátás érdekli, csupán saját maga.
-Akik most hajlamosabbak elfogadni az álláspontját, nézzenek szembe a ténnyel, az orruknál fogva vezetik őket! - mondta sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!