Pápán tartották a Nyugati Dunántúli Egyházkerület munkaévkezdő konferenciáját


2019-08-29 20:08:56  | cikk: Babos Petra  | 


Pápán tartották a Nyugati Dunántúli Egyházkerület munkaévkezdő konferenciáját főképe
Három napos munkaévkezdő konferenciát tartott Pápán a Nyugati Dunántúli Evangélikus Egyházkerület. A találkozó központi témája a közösség volt. Az eseményen lelkipásztorok és hitoktatók vettek részt. A három napos munkaévkezdő konferenciának a Lutheránus sziget és a Teológiai Akadémia adott otthont. Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese elmondta, a munkaévkezdő konferenciának minden évben más és más gyülekezet ad otthont, idén Pápára esett a választás.
-Szorványban élő evangélikus egyházkerületek különösképp kicsi és nagy városi gyülekezetekben egyaránt érzi, hogy mennyire fontos a közösség szervezése. Fontos ráhangolódni arra a munkaévre, amelyik 35 héten keresztül sok-sok feladatot, célt, megvalósítandó programot ad, s ebben a közös lelki ráhangolódás elengedhetetlen az egyházkerület püspökének, Szemerei Jánosnak a vezetésével, s az általa szervezett program mindezt biztosítja. A konferencia idei mottója Máté evangéliumából választott a püspök: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” Lényeges, hogy a munkaév elején személyesen is találkozzunk, s együtt megfogalmazzuk a közös célokat, egymásra figyelve - tudtuk meg Polgárdi Sándortól.
Szemerei János, a Nyugati Dunántúli Egyházkerület püspöke a konferencia kapcsán elmondta, a munkaévkezdő konferencia középpontjába a közösség állt.
-A közösségépítés az egyik legfontosabb feladat egy olyan világban, ahol szétforgácsolódnak az emberi közösségek. A legszorosabb közösségtől, a családtó kezdve ez így van, sok gonddal küzdenek. Nekünk az a dolgunk, hogy feltérképezzük azokat a tapasztalatokat, amelyek a közösségépítés szempontjából fontos lehet - tette hozzá a püspök, akitől megtudtuk, minden évben vannak aktualitások, most leginkább a történelmi örökségünk ápolása a fontos, hiszen gyökérápolásra is szükség van arra, hogy a „fák gyümölcsöt is teremtsenek”.
A három nap során számos előadást hallgathattak meg a megjelentek, valamint könyvbemutató és borkóstoló is színesítette a programot.
A konferenciát kerületi fórum, majd istentisztelet zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!