Strandkézilabda egyesület alakult


2019-08-29 10:59:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Strandkézilabda egyesület alakult főképe
Bükön szerepeltek strandkézilabda tornán a nemrég alakult Polo Club Pápa színeiben a Kilián DSE fiatal játékosai. Városunkban korábban a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai vettek részt a sportág diákolimpiai küzdelmeiben, ám úgy tűnik, a jövőben már egyesületi színekben is ott lesz a pápai utánpótlás a környékbeli tornákon.

- A Várkertfürdő nyújtotta lehetőségeket kihasználva gondoltam úgy, hogy az úszás és a vízilabda támogatása mellett a strandkézilabda újbóli meghonosítása érdekében lépéseket teszünk - mesélte Nagy Zsolt, a Várkertfürdő igazgatója, az egy éve alakult Polo Club Pápa elnöke. - Felvettem a kapcsolatot Koncz Sándorral, a Kilián DSE edzőjével, aki látott fantáziát az elképzelésemben és így jöhetett létre az együttműködés. Az egyesület megalakulását követően hivatalosan is felvételünket kértük a Magyar Kézilabda Szövetséghez, remélhetőleg pozitív válaszuk hamarosan meg is érkezik.

Nagy Zsolt a távlati célokkal kapcsolatban elmondta, pályázat útján szeretnének a Várkertfürdő területén pályákat építeni, táborokat szervezni, utánpótlást toborozni annak érdekében, hogy minél több tornán tudjanak részt venni és a nyári időszakban Pápán is vendégül tudjanak látni csapatokat.

Koncz Sándor kézilabda-edző a büki tornával kapcsolatban azt mondta, két csapattal indultak és a torna előtt két hetet tudtak készülni.

- A szabályok ismertetése és az alapok elsajátítása után a serdülő és U14-es lányok nagy lendülettel és szorgalommal vetették bele magukat az edzésekbe. A hat csapatos versenyen egészen a helyosztókig meneteltek, egy második és egy negyedik hellyel utaztunk haza, de ami ennél is fontosabb, a gyerekek nagyon élvezték és alig várják már a következő megmérettetési lehetőséget. Bizakodó vagyok a jövőt illetően - zárta beszámolóját Koncz Sándor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!