Aszfaltozzák a Korvin-Korona utcai körforgalmat


2019-08-28 12:01:19  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák a Korvin-Korona utcai körforgalmat főképe
Az elmúlt hetekben elkészültek a szegélyek, a külső ívhez tartozó futószegélyek, megépültek a terelőszigetek, kialakították a víznyelőket, szintre emelték az aknafedlapokat, kihelyezték a közlekedési táblák oszlopait, befejezték a körforgalom körüli járdák építését és rendezték a zöldfelületek helyét - tudtuk meg a Korvin utca rekonstrukcióját végző Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától, Vörös Lászlótól.
Vörös László a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója 

A munkálatok folytatásában - befejezésében - az útpálya aszfaltozását ma reggel kezdték meg. Az úttestre két réteg aszfaltot húznak be, az alsó, kötőréteg után kopóréteggel is ellátják a felületet. Az aszfaltozás érinti a körforgalom területét, a Korvin utca alsó szakaszát a Bástya utca és a körforgalom között, valamint a többi ráfutó utca torkolatát, így a Korona utcáét mindkét irányból és az Egressy utcáét is.

Az aszfaltozás várhatóan csütörtökön fejeződik be, ezt követően ideiglenes útburkolati jelekkel látják el az útpályát és felfestik a gyalogos-átkelőhelyek csíkjait is. Ezeket az ideiglenes felfestéseket később majd véglegesre cserélik. Az ősz folyamán még a növényesítést kell elvégeznie a kivitelezőnek a terv szerint kialakított zöldfelületeken, véglegesen ezzel fejeződik be a munka.

A körforgalmat azonban a tervek szerint már a hétvégén megnyitják a közlekedők előtt, így a szeptemberi iskolakezdés reggeli és délutáni csúcsforgalmára már teljes hosszban működni fog a Korona és Korvin utca is.

Molnár István a körforgalom közlekedési rendjéről adott tájékoztatást

A körforgalom közlekedési rendjéről Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, a kisméretű, átjárható körforgalom középső szigetére csak a nagyméretű járművek hajthatnak rá, a személygépkocsikkal az útpályán kell haladni. A csomópontban 30 km/h-s sebességkorlátozást írnak elő, ezt táblák is jelzik, ennek betartása elengedhetetlen a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében. A megváltozott közlekedési rend és a várható rendkívül nagy forgalom miatt az osztályvezető fokozott óvatosságot kért a járművezetőktől.  

dr. Áldozó Tamás a közlekedési szabályok betartását kérte a járművezetőktől

A projekt befejezésének közeledtével dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott az aszfaltozás megtekintésekor, hogy a közlekedésben viszonylag egyértelműek a jelek és az utasítások mégsem követik őket sokan. Azonban ez egy nagyon érzékeny csomópontja a városnak, ez akkor fog tudni jól működni, ha meglesz az együttműködés az autósokban és nem azon fognak versenyezni, hogy ki tud átmenni a körforgalom közepén, hanem tekintettel lesznek arra, hogy itt van gyalogosforgalom, és több irányból érkező autósforgalom találkozik és mindenki vigyázni fog a másikra.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!