Hatodszor osztottak bébiételt


2019-08-27 16:09:39  | cikk: Babos Petra  | 


Hatodszor osztottak bébiételt  főképe
Hatodik alkalommal osztottak bébiételt ebben az évben Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai. A nemrégiben érkezett németországi Teuton Lovagrend 64 raklapnyi értékes adományát ma délelőtt adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán. A pápai lakcímmel rendelkező kisgyermekes családok ezúttal is értékes, az előző osztásokhoz hasonló, de sok új terméket is tartalmazó csomagot vehettek át, melyben volt gyümölcspüré, italok, készételek, anyatejpótló tápszer is.
Salamon Judit, a Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, nem kizárólag a rászoruló családok számára osztanak bébiételt, hanem minden kisgyermekes család igénybe veheti, aki felkeresi őket. Az adományból Pápakovácsi, Pápateszér Ganna is részesült.
-Nagy mennyiségben kaptunk szondatápszert ez alkalommal. Ez különleges élelmiszer, daganatos betegek részére hozták elsősorban. Ezt a NASA fejlesztette ki az űrhajósok részére, így meglehetősen komplex élelmiszer akár az idős, akár a beteg szervezet számára. Nemcsak szondán keresztül fogyasztható, hanem meg is lehet inni, így az idősek is fogyaszthatják. Pápán, Győrben és Veszprémben onkológiai központokat kerestünk fel, így számukra biztosítjuk ezeket - tudtuk meg Salamon Judittól.
Az osztásra Áldozó Tamás polgármester, a magyarországi rendtartomány vezetője is ellátogatott. Mint mondta, a Teuton Lovagrend jó kapcsolatot ápol azzal a bébiételgyártó céggel, akik az adományt adják.
-Németországon kívül Magyarországon és talán Lengyelországban fog szerveződni rendtartomány. Ez alkalmas arra, hogy biztonsággal eljuttassa azokhoz ezeket az adományokat, akiknek társadalmi felelősségvállalás keretében a gyár szánja azt. Felmerült már az az ötlet is, hogy a gyár kecskeméti üzeméből szállítsák az adományt, de a német cég ettől elzárkózott, ők fenntartják azt a jogot, hogy Németországból történjen az adományozás. A termékeken sosem látható magyar felirat - emelte ki Áldozó Tamás, aki hozzátette, Pápán kívül több magyar városba is szállítanak adományt, valamint határon túlra is.
-A lovagrend az egyházakon keresztül tudja Kárpátaljára szállítani adományát. A mi felelősségünk, hogy Kovásznára, Moldvába jutassuk el az adományt. A következő szállítmányt Csíkszentmártonra juttatjuk el. A határon túli kiszállításokat a Teuton Lovagrend magyarországi tagjai fedezik, közpénz nincs, de mindig van olyan autókereskedő, aki szívesen rendelkezésükre bocsájt egy járművet, amivel el tudják vinni az adományt - tette hozzá. Áldozó Tamás kiemelte, a városba érkező adomány finanszírozás az alapítványon keresztül történik, tehát, aki szeretne hozzájárulni, az az Egyesített Szociális Intézmény alapítványához fordulhat. A Vajda Péter lakótelepi Nap főzőversenyének bevételével idén ezt az alapítványt támogathatják, hogy a pápai családok ezen bébiétel segítséghez hozzájussanak.
A családoknak kiosztott adomány értéke 7 hónapos korig körülbelül 17.000 Ft, a 3 éves korig összeállítotté pedig 25.000 Ft-ot ér.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!