Ismét jó hangulatban búcsúztatták a nyarat


2019-08-24 14:44:58  | cikk: ha  | 


Ismét jó hangulatban búcsúztatták a nyarat főképe

Pápa Város Fúvószenekarának koncertjei mindig népszerűek, a közönség kitartó szeretetét a csoport többek közt a nyárbúcsúztató programmal köszöni meg. Évek óta az Esterházy-kastély udvarán tartják ezt a koncertet augusztus végén, amikor az egyre nagyobb repertoárból oyan darabokat válogatnak, melyek fémjelzik az adott esztendőt és illenek a könnyed nyáreste hangulatához. Indulók, filmslágerek, az újévi fellépés néhány sikerdala - s a zárás már hagyományosan ráadásként a Szilvafácska.


2019 is számos szép eseményt hozott a zenekar számára, mondta a karnagy, akinek vizsgakoncertjére sokat készültek, de megérte a sok munkát, hisz remekül sikerült a fellépés. Aztán a rendszeres felkérések mellett jutott idő arra is, hogy Montenegroba utazzanak, egy kicsit zenélni és egy kicsit pihenni. Jártak Tatabányán is, ahol helyi fúvós fesztiválon vettek részt. A nyárbúcsúztató koncerttel mindig új időszámítás indul, hisz a zenekar elkezdi a felkészülést az újévi hangversenyre.


S a nyárbúcsúztató koncerthez kapcsolódik az ünnepélyes díjátadó, amikor kihirdetik az adott esztendő tiszteletbeli és örökös tagját is. Idén a tiszteletbeli tag Szabó Kraker László lett, a zenekar arculatának egyik megálmodója. "Alkotó emberként hisz a nyitottságban, abban, hogy a művész egy katalizátor, s ha kellő bátorsággal átengedi magán az alkotás energiáit, akkor megkap minden univerzális támogatást. Ezen szabadelvű légkörben születnek kompromisszummentes képei" - hangzott el a méltatásban. A zenekarral sok éve jó a kapcsolata, hisz még Bodnár Huba révén ismerkedett meg a csapattal, s mindig figyelemmel kísérte a közösség életét, munkásságát. Több logót, plakátot is készített már a fúvósoknak, s tavaly úgy döntött, hogy mindezt ingyen és bérmentve teszi, hisz ez a zenekar megérdemli. Így aztán fémbe öntve, fára és papírra nyomva megkapta a saját tervezésű logóját a zenekartól - együtt a tiszteletbeli tag címmel.


Örökös tag-címet idén Mógor-Schmidt Katalin kapta. 2004 óta tagja a zenekarnak, az egyesületté alakulás folyamatában kezdetektől fogva részt vett, és bizalmat kapott a tagoktól, hogy az elnöki tisztséget betöltse. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számára ez a feladat, hangzott el a méltatásban. Schmidt Katalin elmondta, hogy 15 éve a zenekar tagja, jó érzés ez az elismerés, de számára az az igazán fontos, hogy még mindig örömmel tudja ellátni a feladatait, a tagság elfogadja, hallgat rá. Odafigyelés, segítségnyújtás, törődés, hatékony kommunikáció segíti azt, hogy Pápa Város Fúvószenekara igazi közösségként működjön.


A fúvósokat legközelebb szeptember 7-én hallhatja a közönség a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon, s bár az már biztos, hogy az újévi show a színházban lesz, a témát egyelőre még nem árulták el a vezetők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!