II. Motax Kosárlabda Kupa


2009-09-13 20:32:11  | cikk:  | 


Ma délelőtt 10 órától indult útjára a labda a városi Sportcsarnokban, a házigazda Pápai KC a szombathelyi Falco KC együttesével csapott össze. Horváth Rolandék magabiztos, 99-67-es győzelmet arattak első fellépésükön. A másik ágon Nagykanizsa a soproniakkal mérte össze tudását, ahonnan az előbbiek jutottak a döntőbe. A hazaiak mestere szerint jól halad a felkészülésük és a Sárvár elleni hazai mérkőzésre taktikailag és erőnlétileg is teljesen össze fog állni a csapat.

- Álmosan kezdtük az első meccsünket, de az első négy percet leszámítva elégedett vagyok – kezdte az értékelést Vajda mester – az első negyed vége felé már fel tudtuk venni a ritmust, mutatott játékunk olyan volt, amit már a bajnokságban is elfogadnék. Ne feledjük, hogy a Falco-ban négy olyan játékos is pályára lépett, akik az ’A’ csoportos bajnokságban is rendszeresen szerepelnek, ezt szem előtt tartva még értékesebb a győzelmünk.

A bronzmérkőzésen a soproniak jobban időzítették a formájukat, így a szombathelyi csapatnak a negyedik hellyel kellett megelégednie. A 18:00 órakor kezdődött döntőben a Pápai KC ellenfele az a Nagykanizsa volt, aki a ’B’ csoportban a harmadik helyen végzett. A négy negyed óriási izgalmakat hozott és hosszabbítás után derült fény a második Motax Kupa győztesének kilétére. Kijelenthetjük, hogy a házigazdáknak jól sikerült a felkészülés a bajnokságra, mivel 101-98-as diadalt arattak. Vajda József főleg Horváth Roland, Lázár Krisztián és Károly Máté játékával volt elégedett.

A torna végeredménye:

1. Pápai KC
2. Nagykanizsa
3. Sopron
4. Falco II

A Pápai KC idegenben kezdi meg a bajnoki pontvadászatot, szeptember 20-án a Budafokhoz látogatnak a kosarasok, majd szeptember 26-án szombaton 18 órától a Fehérvár-Albacomp II KC látogat a városi Sportcsarnokba.


Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!