Bemutatta képviselőjelöltjeit az ellenzéki együttműködés


2019-08-14 23:50:12  | cikk: Babos Petra  | 


Bemutatta képviselőjelöltjeit az ellenzéki együttműködés főképe
A közelmúltban Pápán egy hat párti ellenzéki összefogás valósult meg. Ennek keretében az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy Pápán közös polgármesterjelöltet indít, Grőber Attila személyében. Ma bemutatták a tíz egyéni választókerületben induló jelölteket is.
Grőber Attila, az összefogás közös polgármesterjelöltje először köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a rendezvényen, s ezzel vállalta az arcát, véleményét.
-Sok emberrel beszéltem az elmúlt hónapokban, s próbáltam bíztatni arra, hogy aktívabb politikai szerepvállalásban vegyen részt. A sokak közül sokan azt mondták, támogatnak bennünket, támogatnak engem, de nyilvános szerepet nem vállalnak. Soha nem gondoltam volna 30 évvel a rendszerváltás után, hogy valaha Magyarországon ilyen mondatokat hallok az ismerősöktől, a barátaimtól. Köszönöm, hogy Önök eljöttek, ezzel támogatva minket. Szükség lesz az elkövetkezendő hetekben erre a támogatásra - mondta Grőber Attila és bemutatta a tíz egyéni képviselőjelöltet, akik arról beszéltek, megválasztásuk esetén milyen képviselői elképzeléseik vannak.
Az 1. számú választókerületben (Belváros) Németh Csaba indul, aki a Jobbik színeiben korábban már megmérette magát. A 2. számú választókerületben (Belváros 2) Szalay Aladár (volt méhész szakcsoport vezetője), a 3. számú választókerületben (Huszár-Fáy lakótelep és környéke) Grőber Attila tanár indul. A 4. számú választókerületnél (Tókert felső rész) a bemutatás helyett bejelentést tett Grőber Attila, miszerint a választókerületi jelölt nem tudott megjelenni. Ő Mód Károly, aki a Petőfi Mozi vezetője volt két évtizedig. Az 5. számú választókerületben, vagyis az Erzsébetvárosban Zsédenyi Péter lesz a jelölt. A 6. számú választókerületben (Felsőváros) Kovács Józsefet, míg a 7. számú választókerületben (Borsosgyőr, Kéttornyúlak, Bocsor lakótelep) Lombosi Sándort indítják. A 8. számú választókerületben (Tókert keleti része, Vajda lakótelep) Kovács Arnold, a 9. számú választókerületben (volt Kilián lakótelep) pedig Pintér Kálmán indul a képviselői pozícióért. A 10. számú választókerületi jelölt Süle Zsolt.
A jelöltbemutató végén Grőber Attila úgy fogalmazott, október 13-ig nem akar az ellenféllel foglalkozni.
-El fogjuk mondani a kritikánkat, el fogjuk mondani, hogy mit ígértek és nem tartottak be, s mi az, amit nem ígértek, de bevezették. Nem fogunk személyeskedni, hiszen nem a személyüket, hanem a politikai felfogásukat támadjuk. Mi a saját politikai programunkon megyünk végig - jelentette ki. Hozzátette, köszöni a politikai pártoknak, hogy támogatták, s közösen jelölték polgármesternek.
-Tiszteletemet fejezem ki a pártoknak, hogy nem rövid idő után, de belátták, hogy csak akkor van esélyünk, ha nem azt nézzük, hogy közülünk ki a legnagyobb kicsi, hanem összefogunk. Nem egy a tábor, egy a zászló elv van. Itt sok zászló, sok logó van, sokfélét gondolunk a világról, de közösen akarjuk megváltoztatni azt a közösséget, amiben élünk. Ezért hoztuk létre a Közösen a városért egyesületet, s azt gondolom, ebbe ne csak pártok, hanem civilek is lépjenek be, csatlakozzanak. Szükség van a civilek támogatásra, olyanokra, akik a mi kampányukat segítik - fűzte hozzá Grőber Attila, aki kiemelte, számára Pápa város fejlődése és jövője sokkal fontosabb, mint a pártok.
-Én arra szerződtem, hogy megkeressem ennek a hat politikai közösségnek a közös elveit és azt a város fejlődésének szolgálatába irányítsam. Véget szeretnék vetni a pártos logikának, új kiegyezést szeretnék, amelyben értelmes párbeszéd van, gyalázkodás helyett egymást tisztelő vitapartnerek, pártos logika helyett pedig közösségépítés van. Ez a legfőbb célom. Számomra az önkormányzati választás nem a politikai ellenfél legyőzéséről szól, hanem a város jövőjéről. Arról, hogy hogyan tudjuk megújítani Pápát, megőrizni azt, ami eddig jó volt és kijavítani, ahol mellékvágányra futottunk. Ezért az én ellenfeleimet ne a város vezetői között keressék. Az én ellenfeleim a járhatatlan járdák és utak, az orvos, ápolónő és a pedagógus hiány és a szakmai alkalmasság háttérbe kerülése a politikai lojalitáshoz képest. Ezek az én ellenfeleim és pontosan tudom, hogy több ezer pápainak hasonló ellenfelei vannak.
Grőber Attila úgy fogalmazott, egy jó polgármester nem ura, hanem szolgája a városnak, ő pedig tanárként is és polgármesterként is szolgálni akar. Meglátása szerint, tisztább, gondoskodóbb, felelősségteljesebb önkormányzatra van szükség, ez a céljuk, ehhez kérik a támogatást.


Képek:


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!