Ittas vezetők


2019-08-12 21:28:19  | cikk:  | 


48 óra alatt 5 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. augusztus 10-én 0 óra és 2019. augusztus 11-én 24 óra között öt olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé.

Három esetben büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök a járművezetők ellen, további két sofőrrel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, és tompulnak a reflexek.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépjárművet vezessen!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

 ...hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi