Készül a piaccsarnok betonaljzata


2019-08-08 15:12:54  | cikk: HuHa  | 


Készül a piaccsarnok betonaljzata főképe
Két hete az árusítócsarnok tetőjének acélszerkezetét szerelték össze az építők, aztán pedig a szendvicspanel tetőfedő elemek is a helyükre kerültek a piac árusítócsarnokának területén. Mindeközben tovább rakták a külső falakat burkoló dísztéglákat - mostanra már csaknem elkészült minden falon -, bevakolták az üzlethelyiségek belső falait és megkezdték az aljzatszigetelést, az elmúlt napokban pedig az árusítócsarnok ipari járóbeton felületének előkészítésén is dolgoztak. Az elvégzett munkákról Nagy Szabolcs, a Kovácsi-Fal ügyvezetője adott tájékoztatást. Mint megtudtuk, tegnap a szintezés, az ágyazatkészítés és a dren lemez terítése folyt a csarnok területén, ma reggel pedig megkezdődött az aljzat betonozása.
180 köbméter beton kerül az árusítócsarnok területére

-180 köbméter beton kerül az árusítócsarnok területére, terveink szerint 2 napig tart a betonozás. A takarításhoz szükséges folyókák területét kizsaluztuk, ezt majd később, külön betonozzuk be - magyarázta az ügyvezető.

A tető végleges szerelését ezt követően végzik el, a déli oldalon, ahonnan a fényt kapja a létesítmény polikarbonáttal fedik a még hiányzó részeket, az északi oldalon és körben perforált lemezt építenek be.

A létesítmény mellett húzódó zöldfal alapja is elkészült már, ennek szerelését a kivitelező is érdeklődéssel várja, hiszen ilyen építésére nagyon ritkán van szükség. A szerkezeti elemeket már legyártották, most a horganyozásuk zajlik, aztán pedig megkezdődik a helyszíni szerelés is.  Ez a zöldfal lesz a legérdekesebb eleme a létesítménynek, véli dr. Áldozó Tamás polgármester, aki tegnap tekintette meg a beruházást. Mint mondta, a piacok általában hasonlóan néznek ki mindenütt, ez a zöldfal különlegessé teszi a pápait.
Nagy Szabolcs (középen) tájékoztatta a sajtót. Dr. Áldozó Tamás (jobbra) is megtekintette a beruházást.

-A zöldfal olyan beruházási elem, ami nélkül a piac tudna működni, mégis, amikor a képviselőtársaim véleményét kérdeztem, akkor egyhangúan mindenki - lehet, ma már valaki erre nem szívesen emlékezik - azon az állásponton volt, hogy építsük meg ezt a zöldfalat, akkor is, ha ennek többletköltsége van, amit hitelből tudunk fedezni. Ennek a zöldfalnak városképi szempontból is van jelentősége, és amiatt is fontos, hogy a nagy beépített területen minél több zöldet tudjunk elhelyezni - fogalmazott dr. Áldozó Tamás, hozzátéve, maga is kíváncsi rá, mert bár nyitott szemmel jár a világban, ilyet nem nagyon látott. Viszont abban bízik, hogy szép dísze lesz a piac környezetének és néhány hónap, év alatt összefüggő zöldfelületet fog biztosítani a piac környékén.

A polgármester arról is szólt, nagy az érdeklődés a potenciális árusok és a lakosság részéről is az új piac iránt, ezért azt tervezik, hogy szerveznek egy bejárást a kereskedők számára és egyet az érdeklődők számára is, még az építési időszakban. Természetesen ennek az időpontját a kivitelezővel egyeztetik, hiszen a munkafolyamatokat nem akadályozhatják a látogatók, és a munkavégzés miatt nem kerülhetnek balesetveszélyes helyzetbe az érdeklődők. A nyílt nap időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!