Győztes nyitány az NB III-ban


2019-08-04 20:21:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Győztes nyitány az NB III-ban főképe
Magabiztos idegenbeli győzelemmel kezdte az NB III-as labdarúgó bajnokságot a Perutz FC, a vendégeknél Szabó Zsolt duplázott, a 3-0-s végeredményt Császár Attila állította be.

A legutóbbi Somogy megyei első osztályú pontvadászat győzteséhez, a feljutó Balatonlelléhez utazott a bajnoki nyitányon a Perutz FC. Lengyel Ferenc öt új igazolást nevezett a kezdőbe, a Perutz névsora pedig Bánki Mátéval kezdődött, a héten szerződtetett Keserű Bence a cserepadon foglalt helyet. Az első félidő derekán a pápaiak szerezték meg a vezetést, a 25. percben egy kontratámadás végén Iványi előkészítését Szabó Zsolt passzolta el Ritzl kapus mellett 0-1. Szünet után Szabó duplázta meg csapata és saját maga góljainak számát, a gólerős támadó egy szöglet után fejelt a kapuba 0-2. Négy perccel később alakult ki a 0-3-as végeredmény, az előrehúzódó Császár Attila pöcintette át a hazai hálóőr felett a labdát. A hátralévő negyed órában volt még Perutz helyzet, ám az eredmény nem változott.

Greenplan Balatonlelle SE - Pápai Perutz FC 0-3 (0-1) Gsz.: Szabó Zs. 2, Császár

Lengyel Ferenc: Nem volt ez annyira sima mérkőzés, mint amit az eredmény mutat, sok hazai néző előtt egy nem túl jó minőségű pályán kellett jó eredményt elérnünk. Az első gólig ki-ki meccset láthattak a kilátogatók, kevés helyzettel. A vezető találatunk után egyre jobban játszottunk és 0-2 után pedig eldőlt a meccs. A két gólt szerző Szabó Zsolt mellett debütáló kapusunk, Bánki Máté is dicséretet érdemel, ahogy a védelem is, hiszen nem kaptunk gólt, a középpálya pedig óriási munkát végzett. Nehéz ennél jobb kezdést elképzelni.

Balatonlelle: Ritzl - Pleszkán, Szegő (Kovács 73.), Hegedűs, Hrabovszki (Balogh 83.), Körmendy, Laczkó, Fila (Neubauer 46.), Katona, Benke, Parázs, vezetőedző: Kenéz Szabolcs.

Perutz FC: Bánki - Császár, Dóczi, Nagy T. - Farkas D., Zsirai, Hanzl (Böröczky 84.), Iványi, Vincze - Kalász (Irmes 72.), Szabó Zs. (Farkas B. 86.), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a klub augusztus 7-én, szerdán 17 órai kezdéssel szurkolói ankétot tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. A Perutz FC augusztus 11-én 17 órai kezdéssel a Veszprémet fogadja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!