Közösen a városért - dr. Áldozó Tamás a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje (frissítve)


2019-08-01 15:51:04  | cikk:  | 


Közösen a városért - dr. Áldozó Tamás a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje (frissítve) főképe
Saját munkájukon túl dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel való együttműködésre és a kormánnyal kialakított jó kapcsolatokra is számítva, továbbra is közösen kíván dolgozni a városért dr. Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje – derült ki a pártszövetség helyi csoportjának mai sajtótájékoztatóján, ahol hivatalosan is bemutatkozott a jelölt.

-A Fidesz elnöksége és a tagsága dr. Áldozó Tamás jelenlegi városvezetőt indítja újra, immár harmadik alkalommal polgármesternek – jelentette be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a választókerület elnöke. Felidézte, a tavalyi országgyűlési választáson és az idei európai parlamenti választáson is nagyon jól szerepelt a Fidesz-KDNP pártszövetség, s ez reményre ad okot az őszi választással kapcsolatban is.
-Ez azonban önmagában nem elégséges, az is szükséges, hogy olyan polgármester-jelöltet indítsunk, aki megbízható, tapasztalt, hosszú évek vannak mögötte, jó városvezetőként van koncepciója a jövőt illetően és több önkormányzati szövetség vezető tisztségét tölti be. Tehát van helyi és nemzetközi önkormányzati tapasztalata. Dr. Áldozó Tamást mindezen erények birtokában jelöltük – közölte a vk. elnök, hangsúlyozva, dr. Áldozó Tamás mögött jelentős támogatás áll, nemcsak helyben, hanem a választókerületben is, ahol szintén megvan a városvezetői tekintélye. A politikus kiemelte, a polgármestert jó vezetőnek tartja, jelöléséről csaknem 100 százalékos igennel szavaztak.
-Az a fejlődés és városi előrelépés, amely megvalósult - akár a gazdaságpolitikát akár az infrastruktúrát illetően -, a továbbiakban dr. Áldozó Tamás vezetésével folytatódhat a következő öt esztendőben – fogalmazott dr. Kovács Zoltán.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, választókerületi elnök mutatta be a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét

A Fidesz-KDNP jelöltje igazi pápai, aki képes az együttműködésre és mindig a város érdekeit képviseli. Az elmúlt öt évben a kormánnyal kialakított jó kapcsolatok, a hozzáértő előkészítő munka és a város nyitottsága korábban soha nem látott fejlesztési lehetőségekhez juttatta a települést, az elért eredmények megbecsülése mellett dr. Áldozó Tamás megválasztása a rendszerváltástól induló fejlődési pálya töretlen folytatását jelenti. A jelöltet 1994-ben a Vajda Péter lakótelepen választották először önkormányzati képviselővé. 1998 és 2011 között a város alpolgármestere volt, majd 2011 márciusától polgármester. 1998 óta a Veszprém megyei közgyűlés tagja, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, a területfejlesztési és gazdasági bizottság elnöke. Társelnöke a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, különböző programokban képviselte az önkormányzatokat Norvégiában, Finnországban, Szlovákiában, Grúziában és Kínában. Egy ülésszakon (2016-17-ben) részt vett az Európai Tanács Kongresszusán, a Régiók és Önkormányzatok Kamarájának tagjaként Strasbourgban. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja.Dr. Áldozó Tamás 2011 óta polgármestere a városnak, de már 1994 óta tagja a várost vezető testületnek

A sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás megköszönte a bizalmat a Fidesz pápai csoportjának, a párt döntéshozó szerveinek, majd külön köszönetet mondott dr. Kovács Zoltánnak bizalmáért és együttműködéséért, valamint a közös munkáért, amelynek részese lehetett az elmúlt 25 évben.
-A gazdasági világválság után az önkormányzat kemény munkával, jól élt az adódó lehetőségekkel és eljutottunk odáig, hogy a város helyi gazdasága lényegesen megerősödött. Gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a pápai háztartások jövedelme meghaladja az országos átlagot, a város adóbevételei pedig nőttek – mondta el a polgármester-jelölt. Hozzátette, ehhez az erősödéshez szükség volt a kormány támogatására is, amit az elmúlt években megtapasztalhattak. Ilyen volt a Pápai Hús megmaradásához segítő támogatás, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. hiteltartozás-mentesítéséhez nyújtott segítség, a Vasas pálya megvásárlásához kapott forrás és az útfejlesztésekre biztosított támogatás.
-Azt gondolom, a kormánnyal kialakított jó kapcsolatokra a jövőben is szükségünk lesz, ezt az együttműködést folytatni kell és meg kell becsülni.
Hamarosan ismerteti a képviselő-jelölteket és az Esterházy 2035 programot

Dr. Áldozó Tamás arról is szólt, a mostani eu-s ciklus végével, az elnyert források felhasználásával egy korszak lezárul, és új veszi kezdetét.
-A Fidesz önkormányzati képviselői, elnöksége, szakértői és tagjai megalkották az új városfejlesztési program koncepcióját, ennek neve: Esterházy 2035. A programot hamarosan részleteiben is ismertetni fogjuk – hangsúlyozta. Kiemelte azt is, a következő időszakban bemutatják önkormányzati képviselő-jelöltjeiket, akik között több új arccal találkozhatnak majd a pápaiak.
-Több olyan képviselőtársam van, aki befejezi képviselői munkáját, helyettük újak lépnek pályára a Fidesz-KDNP színeiben. Valamennyien olyanok, akik saját hivatásuknak kiváló képviselői, munkájuk elismerést váltott ki, ezért úgy gondolom, hogy méltók a közbizalomra is.
A Fidesz irodájában tájékoztatták a sajtó képviselőit

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán arról is szólt, mintegy 7 millió lakos él fideszes vezetésű településeken, reményeik szerint elégedetten. Magyarországon 370 körüli a városok száma, az 5-10 ezer lakosú települések közül 89-ben indul fideszes polgármester-jelölt, a 10 ezer feletti városokban – köztük Pápán - 169 helyen indít a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltet. Mint mondta, bízik abban, hogy jelentős számban el is nyerik a címet. A polgármestereket és képviselő-testületeket öt évre választják a szavazópolgárok, a kampány augusztus 24-én kezdődik és szeptember 9-ig lehet leadni a jelöltlistákat. Az országgyűlési képviselő rövid, de intenzív kampányra számít, és bízik pápai segítőik munkájában.

Képek:


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!