A Momentum is támogatja Grőber Attilát


2019-07-31 07:24:56  | cikk: Babos Petra  | 


A Momentum is támogatja Grőber Attilát főképe
Bár a Momentum honlapján úgy jelzik, hogy a pártnak van helyi alapszervezete Pápán, ez nem így van - ez azon a sajtótájékoztatón is kiderült, melyet kedden délután tartott az ellenzéki összefogás, s melyen újabb politikai erő csatlakozott a helyi ellenzékhez.
Mint ismeretes, a közelmúltban létrejött Pápán az ellenzéki összefogás három párt, a DK, a Jobbik és az MSZP között. Ez az ellenzéki megállapodás - tájékoztatásuk szerint - rendelkezik arról, hogy közös polgármester-jelöltet indítanak Grőber Attila személyében, illetve mind a tíz egyéni választókerületben közös képviselőjelölteket állítanak, s ezeket támogatni fogják mindannyian.
-Már az ellenzéki megállapodás létrejöttekor jeleztük azt a szándékunkat, hogy bármely egyéb szervezet, párt csatlakozhat hozzánk - kezdte a tegnap délutáni ellenzéki sajtótájékoztatón Kovács Arnold, az együttműködés sajtófőnöke, aki hozzátette, örömmel jelenti be, hogy új szereplővel bővül az ellenzéki összefogás Pápán, méghozzá a Momentummal.
-Hiteles emberek hiteles összefogása és a Momentum stratégiája egyértelműen az, amely összefogás Pápán megvalósul, hogy az ellenzéki pártok együttes erővel kínáljanak reális politikai alternatívát - fogalmazott Benedek Szilveszter, a Momentum képviseletében.
-Minket is örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a mai nappal ehhez az összefogáshoz csatlakozhatunk - tette hozzá, majd Grőber Attilával aláírták az együttműködési megállapodást.
Grőber Attila, a Jobbik, a DK, az MSZP és immár a Momentum közös polgármester-jelöltje elmondta, az ellenzéki együttműködés létrejötte, s a felkérés, hogy legyen az együttműködés polgármester-jelöltje, megtisztelő, elismerő számára, s egyben felelősséget is ró rá.
-Azt a felelősséget, amely arról szól, hogy az elkövetkezendő két és fél hónapban a pápaiak tőlünk, tőlem várják azt, hogy egy olyan programot, alternatívát mutassunk, amely az elmúlt 29 évhez képest újrakezdést jelent. A jelmondatunk tehát, Újratervezés 2019. - emelte ki Grőber Attila, majd hozzáfűzte, azt az értéket, értékrendet, amelyet a Momentum képvisel, teljes szívvel képviseli és támogatja.
Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentumnak van-e helyi szervezete Pápán, Benedek Szilveszter elismerte, nincs, mint megtudtuk, ő maga Monoszlóról érkezett városunkba. A 2019-es EP választáson egyébként a Momentum 6,24 százalékos eredményt ért el Pápán, megelőzve ezzel például az MSZP-Párbeszédet, mely 5,43 százalékot tudott hozni. A sajtótájékoztatón elhangzott, továbbra is várják a politikai szervezetek, csoportok, egyesületek támogatását. Grőber Attila hat politikai közösség együttműködésére számít, mint mondta, jó úton járnak ezügyben és teljes ellenzéki összefogást remél.
Grőber Attila arra a kérdésre, hogy a legutóbbi sajtótájékoztatón felvetett etikai kódex mikor készül el, úgy válaszolt, amint az együttműködés teljes lesz, minden őket támogató politikai párttól azt fogja kérni, hogy fogalmazza meg mindazon etikai elveket, amelyek mentén a kampányt elképzeli, ezeket egyeztetik, s mire a kampány elkezdődik, addigra elkészül az etikai kódex.

Képek:


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!