Zajlik a csarnoképítés a piacon


2019-07-27 11:21:55  | cikk: HuHa  | 


Zajlik a csarnoképítés a piacon főképe
A fal és tetőszigetelési munkák befejeződtek, a téglakő-burkolásnak a fele elkészült, a belső válaszfalak mindenütt állnak és folyamatosan haladnak a gépészeti szerelések - tudtuk meg ifj. Nagy Szabolcstól a minap a piac bejárásán. A projektvezető arról tájékoztatott, az árusító csarnok szerkezeteinek építése is megkezdődött. Ezt a látványos munkafolyamatot a piac környékén járók is jól figyelemmel kísérhetik.
-Az acélszerkezetet tűzgátló festékkel vonjuk be, szendvicspanel fedést kap, a csarnok aljzata pedig ipari járóbetonból készül majd. A teljes csarnokterület 830 négyzetméter, itt helyezzük el az árusító padokat, melyek szintén gyártás alatt vannak. A lábak már elkészültek, a többi felület festése folyik. Ebben a szakaszban több mint húszan dolgoznak az épületen. A zöldfal alapozása is csaknem teljesen kész, szerkezete pedig még a műhelyben készül. Ezt majd szeptemberben szereljük fel.
Ifj. Nagy Szabolcs projektvezető ismertette a kivitelezés állását

Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a beruházás a tervezettnek megfelelő ütemben halad, a kivitelezés közelíti a 80 százalékos készültségi fokot. Ennek a projektnek is volt már ellenőrzése a közreműködő szervezet részéről, az ellenőrök mind a dokumentációt, mind a helyszíni munkát tekintve rendben találtak mindent.
A téglakő burkolatok nagy felületen elkészültek már

-Egyre jobban kiadja a formáját a leendő piac - mondta dr. Áldozó Tamás polgármester a kivitelezővel történt egyeztetésen - most már nagyon távolinak látszik, amikor itt nagy tócsákban a cölöpalapokat nézegettük, vagy amikor a zsaluzás folyt. Ha egy házépítéshez hasonlítjuk, már a laikusok számára is értelmezhető formája van a létesítménynek.
Cél, hogy a helyi termelők megtalálják itt az értékesítés lehetőségét - mondta a polgármester

A városvezetőtől megtudtuk, nagy a kereslet az üzlethelyiségek iránt a kereskedők részéről, jelenleg a pályázati kiírás egyeztetése folyik a boltokra vonatkozóan. Mivel a működtetésnek meg kell felelnie az uniós projekt előírásainak, bizonyos korlátokkal is kell számolni.
-Célunk az, hogy a vásárcsarnokból a hét minden napján nyitva tartó bevásárlóközpontot hozzunk létre, olyat, ahol mindenki, aki Pápán zöldséget és gyümölcsöt termel, megtalálja az értékesítés lehetőségét. Mégpedig úgy, hogy ha a saját maga által termelt zöldséget, gyümölcsöt, virágot akarja értékesíteni, annak a legkisebb költsége legyen. Ezzel szeretnénk a helyi termelést támogatni - közölte a polgármester.
Párhuzamosan zajlanak a munkafolyamatok

A szerkezetépítés a hétvégére csaknem teljesen elkészült, a kivitelező úgy tervezi, hogy kedden már indulhat a szendvicspanel szerelése, körülbelül két hét múlva pedig az aljzatbetont készítése is megkezdődhet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!