Új helyen a nyugdíjas egyesület


2019-07-26 21:00:22  | cikk: HuHa  | 


Új helyen a nyugdíjas egyesület főképe
Ma délelőtt kis vendégség keretében hivatalosan is beköltözött új helyére a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete, a Fő utcai udvari épület helyett az Ipartestület székházának földszintjén kaptak helyet és ide költözött a nyugdíjas szövetkezet irodája is. Az Ipartestület udvarán tartott ünnepségen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Szabó Tibor, a Pápai Ipartestület elnöke, Bakó István, a Városgondnokság igazgatója és azok az egyesületi tagok, akik az átköltözésben segítettek.
Még az udvart is virágosították a nyugdíjasok 

Baán Éva, a nyugdíjas egyesület elnöke üdvözölte a megjelenteket, és megköszönte tagtársai munkáját, köszönetet mondott a polgármesternek, aki segítette, hogy új otthonra leljenek és a Városgondnokság dolgozóinak, akik a költözködésben közreműködtek.
-28 évig használtuk a Fő utcai épületet, 10 évvel ezelőtt, amikor elnökké választottak, igyekeztünk felújítani, otthonosabbá tenni a helyet, de az egy régi udvari lakás volt, aminek az állapota folyamatosan romlott, a karbantartások ellenére is - idézte fel, hozzátéve, nagy örömmel veszik birtokba új helyüket. A köszönet hangján szólt az új irodáért Balassa Zoltánné, az Idősek Aktívan Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke is, aki arról beszélt, régi helyük is nagyon komfortos volt, az új irodának azonban óriási előnye, hogy a földszinten található. Köszönetet mondott azoknak az intézményeknek is, akik bútort adtak számukra a berendezkedéshez. Szabó Tibor ipartestületi elnök szívélyesen üdvözölte az épület új lakóit, mint mondta, biztos abban, hogy jól megférnek egymással.
Baán Éva (képünkön) a Pápai Nyugdíjas Egyesület elnöke és Balassa Zoltánné, a nyugdíjas szövetkezet elnöke mondott köszönetet

-Az volt a célunk, hogy olyan megoldásokat keressünk a városban a különböző közösségek számára, ami mindenkinek jó, ami mindegyiket erősíti - fogalmazta meg a polgármester. Hozzátette, az ipartestület olyan közösség, mely évről évre élvezi az önkormányzat támogatását éppúgy, mint a nyugdíjas egyesület, hiszen mindkettő értékes munkát végez.
-Szerettük volna, ha még hatékonyabban tudjuk a közpénzt felhasználni, így azzal, hogy a nyugdíjas egyesület bérlőként megjelenik az ipartestületnél, a nyugdíjasok egy jobban használható helyhez jutottak, az ipartestület pedig bevételhez - magyarázta. A városvezető, azt kívánta, használják egészséggel a nyugdíjasok új központjukat, találkozzanak sokat a tagok, erősítse ez a közösséget még inkább.
-Nagyon fontosnak tartottam, hogy a nyugdíjas egyesület méltó körülmények között tudjon működni, hiszen tevékenységük nem merül ki a rendezvények szervezésében, hanem komoly szervezeti működésük is van, előző helyük pedig nem igazán volt megfelelő a város legnagyobb polgári közössége számára - mondta el kérdésünkre a városvezető, aki elismeréssel szemlélte a szépen berendezett helyiségeket.
A polgármester fontosnak tartotta, hogy méltó helye legyen a város legnagyobb polgári közösségének

A nyugdíjas egyesület új helye 187 négyzetméteren található, az egyesület központi irodája tágas, barátságos, kényelmes és egy kis konyha is tartozik hozzá. A szomszédos helyiség közlekedőként funkcionál, ezen túl található a külön bejárattal is rendelkező helyiségben a szövetkezet irodája. Az épületrész következő teréből egy mozgásos helyet kívánnak kialakítani, az udvarról nyíló épületrészből ruhatár lesz, egy nagyobb helyiségbe pedig az irodalmi színpad és az énekkar költözik, itt kényelmesen meg tudják tartani próbáikat.
-Először is egy nagyon alapos és mindenre kiterjedő nagytakarítást végeztünk, a Városgondnokság segítségével hoztuk át a bútorokat, berendezkedtünk, rendeztük a közművek átírását, virágokat ültettünk - sorolta az elvégzett feladatokat, hangsúlyozva, közel húsz nyugdíjastársa segített a munkában.
Az egyesületi iroda kényelmes, barátságos, komfortos

Baán Évától megtudtuk, minden tagtársuk, aki már felkereste őket az új helyen elégedetten nyilatkozott az egyesület központjáról, azt pedig nagyon praktikusnak találták, hogy az egyesület és a szövetkezet egy épületben található.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!