Közműcsere a Juhar utcánál


2019-07-25 15:15:52  | cikk: HuHa  | 


Közműcsere a Juhar utcánál főképe
Tegnap megkezdődött az ivóvízrekonstrukciós munka a Juhar-Bocsor-Nagysallói- utca találkozásánál. A kivitelezés egyelőre a Nagysallói úton zajlik a Hirtenberger előtti rövid szakasz lezárása mellett, de várhatóan a jövő hét elején teljesen lezárják a Juhar utca-Bocsor utca-Nagysallói úti kereszteződést.
Itt fut a várost ellátó egyik fő ivóvízvezeték, ennek a cseréjét végzik - tudtuk meg a kivitelező cég vezetőjétől. Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója elmondta, a kicserélendő vezeték a 60-as, 70-es években épült, azbesztcementből készült, ezt most öntöttvas vezetékre cserélik, hiszen az sokkal jobban bírja azt a dinamikus terhelést, ami már most is megvan ezen az útszakaszon, a későbbiekben pedig még inkább jellemző lesz.
-A fővezetéket 100 méter hosszan cseréljük ki, itt fél méter átmérőjű vezetékről van szó, a rácsatlakozó vezetékeket pedig 150 méteren váltjuk ki - tájékoztatott. Hangsúlyozta, a kereszteződésben teljes útzár mellett zajlik majd a vezetékcsere, hiszen nagy átmérőjű, nehéz csövekkel dolgoznak, nagy gépeket használnak, a csomópont pedig szűk ahhoz, hogy a munkát a forgalom mellett elvégezhessék.
A héten még a Nagysallói utcában folyik a vezetékcsere

Ezekben a napokban még a Nagysallói utca elején dolgoznak, de ehhez is le kellett zárni az utca egy szakaszát, így az a Kopja utca felől zsákutcaként működik. A Hirtenberger parkolója a Kopja utca felől megközelíthető, de a parkolót csak a cég használhatja.
-A teljes csomópont lezárása azt jelenti, hogy a Juhar utca mindkét irányból, továbbá a Bocsor utca és a Nagysallói utca zsákutcaként fog működni - közölte Molnár István városfejlesztési osztályvezető a munkálatokkal kapcsolatban. A teljes csomópont lezárásának időpontjáról a hétvégén ad tájékoztatást a kivitelező.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!