Megkezdődött a kastélykerítés kovácsoltvas elemeinek beépítése


2019-07-24 11:56:23  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a kastélykerítés kovácsoltvas elemeinek beépítése főképe
Ma reggel megérkeztek Pápára az Esterházy-kastély kerítésének kovácsoltvas szerkezetei. Az egykori kerítéssel megegyező alkotást Lehoczky János kovács iparművész készítette, mint arról korábban hírt adtunk, a művész és munkatársai a korabeli fotók alapján rajzolták meg kerítés egyes elemeit, díszítő motívumait, majd pedig - miként a királyi kovácsok - kézi megmunkálással készítették el és állították össze az különböző darabokat.

A súlyos építményt ma reggel szállították a kastélyhoz, hogy rászereljék az újjáépített téglakerítésre, a nagykapu melletti szakaszokra. A roppant nehéz kerítéselemeket daruval emelik a helyére, majd rögzítik, a munkálatok várhatóan két napig tartanak.

És bár most nagy a sürgés-forgás az Esterházy-kastély bejárata körül, a főúri épület változatlanul látogatható és várja az érdeklődőket.
Áldozó Tamás Lehoczky Tivadarral egyeztet

A munkálatokat Áldozó Tamás polgármester is megtekintette és egyeztetett Lehoczky Tivadar fém szakrestaurátorral - a kerítésbeépítési munkák irányítójával - a nagykapuk és kiskapuk készítéséről és helyszíni szereléséről.

A kerítés beszereléséről szóló részletes tudósításunkat este olvashatják hírportálunkon.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!