Készül a csomópont


2019-07-23 15:58:32  | cikk: HuHa  | 


Készül a csomópont főképe
A múlt héten megtörtént az új gázvezeték üzembe helyezése a Korvin-Korona utcai csomópontban, így a kivitelező megkezdte a munkaárkok visszatöltését, tömörítését. Ezen a héten már a csapadékvíz-elvezetők lefektetését és a megépítendő körforgalom útalapjának elkészítésén dolgoznak. A Korvin utca alsó szakaszán is elvégezték az ütemterv szerinti munkafolyamatokat, a Bástya-Korona utca szakaszon kialakították a parkolókat, megépítették a járdákat, elkészítették a zöldfelületek helyét egészen addig, amíg a körforgalom építése megengedte, vagyis csak az utolsó néhány méteren hiányzik a járda.
Készül a csapadékvíz-elvezető a csomópontban

-A körforgalom kiépítéséhez elkészítjük az útalapot, a szegélyeket, ezt követi a betonalap megépítése és végül az aszfaltozás - tájékoztatott a munkálatok folytatásáról Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója.

Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, ilyen körforgalom, ami itt épül, még nincs a városban. Elsődleges funkciója a forgalomszabályozás lesz, de nem olyan látványos, elválasztott módon, mint a városban más helyen.

-Ez egy átjárható körforgalom lesz, ami azt jelenti, hogy a középsziget nem kiemelt szegéllyel készül, hanem süllyesztett szegéllyel. Ez biztosítja, hogy a nagy járművek szerelvénye áthaladhasson a középső körön. Természetesen a személyautóknak körben, az útpályán kell haladniuk.
Molnár István, Vörös László  Unger Tamás (balról jobbra) múlt héten tekintették át a beruházást

Ungert Tamás a beruházás kapcsán arról szólt, a Korvin utca fontos összekötést jelent a városközponttal és a település nyugati részével. A már elkészült szakasz megfelel az előzetes elképzeléseknek az útpálya kiegyenesítésével, a parkolókkal, a járdákkal és a zöldfelületek helyének kijelölésével. Azt is elmondta, a Korona utca menti terület zöldfelületeinek rendezése a beruházást követően valósulhat meg és már ennek tervezésén is dolgoznak.
Járdák, parkolók, zöldfelületek az utca alsó szakaszán

A Korvin-Korona utcai csomópont a tervek szerint augusztus végére készül el, ekkor nyílhat meg teljes hosszában a felújított Korvin utca.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!