Bibliai honfoglaló tábor


2019-07-23 07:56:51  | cikk: ha  | 


Bibliai honfoglaló tábor főképe

A Pannonia Reformata Múzeum idén júliusban három tematikus tábort indított az általános iskolás korosztály számára. Az elsőben a gyerekek Boros Zita művésztanár vezetésével ismerkedhettek meg különféle kreatív technikákkal, aztán következett az egyiptomi tábor Halászné Kapcsándi Szilvia irányításával, végül Pető Tímea Enikő hitoktató várta a gyerekeket a Bibliai honfoglaló elnevezésű táborba.

A résztvevők Józsué könyve alapján játékos módon jutottak bibliai, történelmi, földrajzi ismeretekhez, s olyan emberi problémákról beszélgettek, melyek az ő életükben is jelen vannak, s a megoldásokhoz biztatást, segítséget kaptak. Józsué Mózes halála után lett a zsidó nép vezetője. Az ő történelmi feladata volt Kánaánba, az Ígéret földjére vinni népét, ezért a tábor elnevezése.

Családias hangulatú tábor volt, jó beszélgetésekkel

A délelőtti tevékenységek helyszíne a Pannonia Reformata Múzeum foglalkoztatótere volt, a táborozók közösen írtak egy imát, azt mondták el kezdésként, majd a bibliai történetekhez kézműves foglalkozások kapcsolódtak. Délután pedig főként mozgásos, szabadtéri programok várják a résztvevőket: lovas kocsikázás, kirándulás Tapolcafőre, , táncház, valamint helytörténeti séta a pápai református emlékek nyomába eredve. A legfontosabb azonban az üzenet: a gyerekek mindennapjaiban is vannak megpróbáltatások, akár az iskolában, akár a barátok, családtagok közt, de ezek a nehézségekeken Isten segítségével túljuthatunk, megoldhatjuk a konfliktusokat, mondta Pető Tímea Enikő hitoktató, aki Füstös Gábornéval vezette a tábort.

Az idei utolsó tábor zárónapján a gyerekek összefoglalták Józsué történetét egy közösen készített vaktérkép segítségével, kavicsból lábnyomot készítettek és „emlékoszlopot" állítottak a honfoglalás és a záróalkalom emlékére. A szülők a tábor végén egy köszöntő dalcsokor kíséretében kapták meg meglepetés ajándékukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!