Pápai rendőrök a borsodi gátakon


2010-06-07 16:03:02  | cikk: HuHa  | 


Közel ötven pápai rendőr segédkezik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az árvíz sújtotta településeken. A dunántúli megyék kapitányságainak rendőreit központi koordináció alapján vezényelték Kelet-Magyarországra. A Pápai Rendőrkapitányság teljes állományából vesznek részt kollégák a mentőakcióban: közlekedésiek, bűnügyesek, határrendészek egyaránt útnak indultak vasárnap reggel a katasztrófa sújtotta térségbe. Dr. Töreki Sándor rendőr alezredestől, Pápa város rendőrkapitányától megtudtuk, várhatóan 2-3 napig lesznek távol a kollégák, de ez az ottani állapotoktól és az árvízhelyzettől függ. A rendőrök dolgoznak a homokzsák gátak építésén és segédkeznek a lakosság kiköltöztetésében is. Munkájukat mindig az éppen legfontosabb helyszínen végzik, így tegnap óta már több település mentésénél is segítettek.
Dr. Töreki Sándor hangsúlyozta, a kapitányság illetékességi területén a napi szolgálatellátás rendje és zavartalansága biztosított a nagy létszámú rendőr távolléte idején is és minden feladatnak eleget tesz az állomány városban maradt része.

(A pápai kontingens vezetőjével, Bauer Tibor rendőrszázadossal telefonon felvettük a kapcsolatot és várhatóan ma este tájékoztatja hírportálunkat az árvíz sújtotta térségben tapasztaltakról.)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!