Megyei első osztály és diákolimpia - sokat dolgoznak a Vasas teniszezői


2019-07-18 20:42:03  | cikk: ha  | 


Megyei első osztály és diákolimpia - sokat dolgoznak a Vasas teniszezői főképe

A Pápai Vasas SE tenisz szakosztályának egyik csapata tavaly a megyei másodosztályban játszott, idén pedig feljutott az első osztályba. A tavaszi idény ezen a héten ért véget, mert az esős május miatt későbbre tolódtak a találkozók. A pápaiak a mezőny második felében végeztek, de ősszel ismét pályára lépnek az együttesek. A nyolc csapatot számláló I. osztályban alsó- és felső ág lesz a tavaszi eredmények alapján, s az őszi idény végén alakul majd ki a rangsor.


A csapat a Vasason teniszező barátokból állt össze, a tagok Joó Gerda, Kiss Petra, Kiss Konrád, Fülöp László, Nagy Dániel, Pánczér Ádám és Pődör Róbert. Tavaly a másodosztályban mérették meg magukat, harmadik helyen végeztek, s bár az első kettő jut fel az első osztályba, a második helyezett visszalépett, így ők vállalták a nehezebb mezőnyt. Úgy gondolták, hogy érdemes elfogadni a kihívást, hisz az elengedhetetlen a fejlődéshez.


Az idei tavaszi idény a tanulásról szólt, technikásabb, gyakorlottabb és ismeretlen ellenfelek ellen küzdöttek. Sokat dolgoztak, figyeltek és meccsről meccsre fejlődtek. Ez egyelőre még az eredményeken nem látszik, de a csapat optimista és kitartó, mint mondták, tudták, hogy ez így lesz ebben a fordulóban. A teniszhez kellenek az edzések, de elengedhetetlen, hogy játsszanak is a sportolók, hisz csak úgy lehet megtanulni reagálni egy-egy helyzetre. A Vasas teniszezői balatonfüredi, balatonalmádi, veszprémi, ajkai csapatok ellen küzdöttek, Kiss Petra elmondta, hogy erőben, állóképességben és technikában is előttük járnak. Pődör Róbert hozzátette, hogy a pápaiak erőssége a csapategység, az összetartás, de a játékban van még hova fejlődniük.


A csapattagokat Vágó Norbert segíti a felkészülésben, s ő az edzője Joó Gerdának és Mező Pannának is, akik a Tenisz Diákolimpián csapatverseny „A”-kategóriában az országos döntő harmadik helyezettjei lettek. Gerda hét éves kora óta teniszezik, Panna tíz éves volt, amikor megismerkedett a játék alapjaival. Mint mondták, Vágó Norbert jó edző, sokat segített a felkészülésben. A két türrös lány a Balatonbogláron rendezett döntőben játszott egyéni és páros mérkőzéseket is, s végül övék lett a bronzérem.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!