Rendkívüli ülés tartott ma a Képviselőtestület


2010-06-07 15:05:11  | cikk: Tóth Tamara  | 


Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Pápa Város Képviselőtestülete a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A testület 21 megjelent képviselővel határozatképes volt, hiányzott Gőgös Zoltán és Kontrát Károly képviselő.

Első napirendi pontként a képviselőtestület zárt ülésen fegyelmi ügyet tárgyalt meg. Az Egyesített Szociális Intézményben egy közalkalmazott a gyanú szerint a rábízott közpénzzel sajátjaként rendelkezett, ezért az intézményvezető fegyelmi eljárást indított ellene, a fegyelmi tanács elbocsátás fegyelmi büntetéssel sújtotta. Az intézményvezető büntető feljelentést tett a közalkalmazott ellen, a nyomozás jelenleg is folyik. Az eset kapcsán az intézmény további munkavállalóinak a felelősségét állapították meg a fegyelmi eljárások során, ők a munkaköri leírásukban foglaltaknak, köztük ellenőrzési kötelességüknek nem tettek eleget. Mindezek mellett felvetődött az intézményvezető és a gazdasági vezető felelősségének kérdése is. Az intézményvezető tekintetében a képviselőtestület jogosult a fegyelmi eljárás lefolytatására, míg a gazdasági vezető estében vizsgálóbiztost kellett kijelölni, majd fegyelmi tanács jár el. Az intézményvezető tekintetében a képviselőtestület mai ülésén a fegyelmi eljárást megindította és megrovás fegyelmi büntetéssel sújtotta. 

Második napirendi pontban ellenszavazat nélkül elfogadták a megjelent képviselők a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő struktúrájának és alapító okiratának módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Harmadik napirendi pontban megtárgyalták az egyes önkormányzati intézmények működési engedélyeinek módosításairól szóló előterjesztéseket. A jogszabály változásának következtében lehetőség van a bölcsődei férőhelyek számának módosítására. A Fenyveserdő Bölcsődében 3 csoport 12 fő, 3 csoport 14 fő, a fogyatékos gyermekeket ellátó csoport 6 férőhellyel, összesen 84 fő, a Napsugár Bölcsödében 3 csoport 12 fő, 3 csoport pedig 14 fő férőhellyel, összesen 78 fő, illetve a Bóbita Bölcsődében 3 csoport 12 fő, 2 csoport pedig 14 férőhellyel, azaz 64 fővel működne. Együttesen 226 bölcsődei férőhely lesz a városban. A Pápa város egyesített Szociális Intézményeinek Családsegítő Szolgálata a Közép-dunántúli Regionális operatív Program keretében megvalósuló projekt eredményeként a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatást az intézmény a jelenlegi Fő utca 7. szám alatti épület helyett a Barát utca 11. száma alatti akadálymentesített, korszerű szolgáltatást biztosító, technikai és tárgyi feltételeknek megfelelő épületben biztosítja. Emellett ellenszavazat mellett elfogadta a képviselőtestület a lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról szóló jelentéseket.

Vegyes ügyek közt tárgyalták a 2010. május 25-én és 26-án délután 16.00-19.0 óra közötti időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadék és jégeső okozta károk megtérítésének kérdését. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságra mintegy 70 bejelentés érkezett. Kimutatásuk szerint a gázolaj és benzinköltségek és az egyéb járulékos költségek bruttó 109.354 forint értékben merültek fel többletkiadásként szervezetüknél. Az extrém esőzések miatt a Kálvária-temetőnél lévő gyalog és kerékpárút melletti kerítés beomlott a vasútállomás területére mintegy 30 méter hosszan. A kerítés a vasúti sínektől választja el az utat, ezért közlekedésbiztonsági szempontból nagyon fontos létesítmény, a helyreállításának becsült költsége bruttó 7.759. 096 forint. Az önkormányzat 2010. június elsején bejelentéssel élt a vis maior alap felé, mely bejelentés 70 százalékos támogatási igényt tartalmazott. A bejelentést június 3-án ellenőrizték a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal képviselői, megállapították, hogy a Tűzoltóság munkálatai nem számítanak vis maiornak, valamint a Kálvária-temetőnél a karbantartás és a megfelelő vízelvezés okozta a káresetet, nem tekintik vis maiornak. A Bakony-ér védekezés helyszíneit is megtekintették (Malomkert lakópark, Tarczy, Gyár, Hódoska, Acsády illetve Mező utca) az ott folyt homokzsákos védekezést elismerték, így Pápa Város Önkormányzatának Városgondnoksága által kimutatott 484. 060 forint költségek nyújthatóak be egyedül vis maiorra.

Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke azzal kereste meg Pápa Város Önkormányzatát, hogy a hetedik alkalommal szervezett Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság egyik elődöntőjét június 21. és június 28. között Pápa városában szeretnék megrendezni a 17-18 éves korosztály számára.

A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása sporttal, kultúrával. A bajnokságon minden évben Kárpát-medencei magyar tannyelvű vagy részben magyar tannyelvű iskola diákjai vehetnek részt.

A városunkban tartandó döntőn négy határon túli csapat- Felvidék (Dunaszerdahely), Erdély (Nyárádszereda), Kárpátalja (még nem ismert a résztvevő település) és Délvidék (Nagybecskerek) csapatai – mérkőznének meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápa Petőfi Sándor Gimnázium csapatával. A sportolók elszállásolását pápai családok vállalnák. A testület ellenszavazat nélkül elfogadta a javaslatot a rendezvény támogatására.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete a Magyar Honvédség felesleges készletéből 50 darab széket és 10 darab éttermi asztalt kért. Az igényt a képviselőtestület ellenszavazat nélkül elfogadta, és támogatja, így az Egyesület részére a Magyar Honvédség ezeket biztosítani tudja és térítésmentesen átadják a kért elhelyezési szakanyagokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!