Felkészülés: Győzelem után vereség


2019-07-17 21:22:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Felkészülés: Győzelem után vereség főképe
A nyári felkészülés első hazai mérkőzésén a Sopronnal találkozott a Perutz FC. A pápai szurkolók öt gólt láthattak a Perutz stadionban, végül 3-2-es vendégsiker született.

A Sopron a második Győr-Moson-Sopron megyei csapat volt, mellyel a Perutz összemérte erejét az alapozás során, múlt héten a Gyirmót II. otthonában meggyőző játékot mutatva 5-1-re nyertek Szabó Zsolték. A legutóbbi megyei bajnokság harmadik helyezettje ellen jól kezdtek a pápaiak, a második percben Irmes kipattanó szabadrúgását a próbajátékon szereplő Gelencsér György pofozta be közelről 1-0. Az első negyed óra végén kettőre nőtt a különbség, Gelencsér szabadrúgását Szabó Zsolt csúsztatta a bal sarokba 2-0. Öt perccel később a kapufa a soproniakkal volt, Irmes látványos, ollózós mozdulata a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. A 40. percben szépített a Sopron, egy szabadrúgás után nem sikerült a védelemnek felszabadítania, Kocsis Ármin átlövésből pedig a kapu bal oldalába lőtt 2-1. Egy perc sem telt el és ismét a piros mezes vendégek örülhettek, a középpályán elveszített labdát Honyák kapta meg a jobb oldalon, majd az elvetődő Bánki mellett a kapu jobb sarkába helyezett 2-2. Lengyel Ferenc a szünetben tíz helyen változtatott és a félidőben pályára lépő Farkas Balázs a 46. minutumban ziccerbe is került, ám hat méterről fölé lőtt. Öt perccel később Kalász állt közel a gólszerzéshez, ám Tóth kapus a helyén volt. A félidő derekán megszerezte a vezetést a Sopron, Purt lecsúszott beadása hullott be a bal kapufa segítségével a hosszúba 2-3. A hajrához közeledve Ábrahám emelte át a játékszert a bizonytalan Sziget felett, szerencsére a labda a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 80. percben Kalász lábában volt a döntetlen, ám az új igazolás a kapu torkából mellé belsőzött, így maradt az egygólos soproni siker.

Perutz FC - SC Sopron 2-3 (2-2) Gsz.: Gelencsér, Szabó Zs. ill. Kocsis, Honyák, Purt

Lengyel Ferenc: 40 percig jól tettük a dolgunkat, aztán ezt két perc alatt tönkretettük. Sok olyan dolgot visszaláttam, amit hét közben gyakoroltunk, de a bekapott gól megzavart minket. Mivel kemény terhelésen vagyunk túl, tudtam, hogy fizikálisan lesznek gondjaink, bízom benne, hogy a vereségen hamar túlteszik magukat a játékosok. Van még két hét a kezdésig, úgy látom, egyre jobbak leszünk.

Perutz FC: Bánki - Farkas D., Dóczi, Domján, Nagy T. - Zsirai, Szilágyi, Gelencsér, Vincze - Szabó Zs., Irmes, csereként pályára lépett: Szigeti, Kovács M., Mogyorósi, Péter K., Bankó, Császár, Iványi, Hanzl, Benecz, Farkas, Kalász.

Folytatás ismét hazai pályán, július 20-án, szombaton 11 órai kezdéssel az NB III közép csoportjára készülő Rákosmente lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!