Tíz érem a dobókörből


2019-07-16 17:30:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tíz érem a dobókörből főképe
A Pápai Atlétikai Club (PAC) dobóatlétái az elmúlt időszakban öt helyszínen összesen hét versenyen vettek részt ahol tíz érmet - köztük négy aranyat - szereztek.

Budapesten, Miskolcon, Győrben, Veszprémben és Nagyszombaton léptek dobókörbe a pápai versenyzők, ahol az újonc, serdülő, ifjúsági és felnőtt atléták hazai és nemzetközi mezőnyben is megmérették magukat. Varga Patrik, a klub edzője érdeklődésünkre elmondta, elégedett az elmúlt hetek eredményeivel, ugyanakkor akad hiányérzete, hiszen Sztupák Lászlónak nem sikerült kivívnia a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) valamint a svédországi Európa-bajnokságon való részvételt sem, utóbbiról mindössze 30 centiméterrel maradt le fiatal tanítványa.

- Voltak jó és csalódást keltő eredményeink is a nyári versenyszezon első felében - tudtuk meg Varga Patriktól. - A sort a Budapest Opennel kezdtük, ahol a serdülők között Füredi Dániel (71.63 m) első, Tóth Richárd Soma második lett (65.32). A felnőtteknél Sztupák László (54.85) és Nagy Gergely (67.23) nem nyújtott kiemelkedőt, felhozó versenynek viszont nem volt rossz. Ezt követően az ifjúsági országos bajnokságra Sztupák Lászlóval Miskolcra utaztunk, ahol a cél az EYOF-ra való kijutás volt, sajnos ez nem sikerült, hiszen Lacit Katavics Balázs, a szombathelyi Dobó SE versenyzője megelőzte.

A veszprémi Balaton-bajnokságon az újonc kalapácsvetőknél két egyéni csúcsot jegyezhettünk fel, Horváth Áron első-, Füredi Dominik második helyen zárt. A diszkoszvetőknél Füredi Dávid 30 méter fölé dobta a szert, ami a dobogó harmadik fokához volt elegendő. Ugyanezen a hétvégén Füredi Dániel egyéni csúccsal (76.83) nyerte korcsoportját, Tóth Richárd Soma nyakába pedig ezüstérem került (69.10), sőt a felnőttek között is Nagy Gergelynek köszönhetően (66.74) pápai győzelem született.

Július első hétvégéjén Győrben azzal a céllal gyűltek össze az atléták, hogy eldöntsék, kik képviselhetik hazánkat a svédországi junior Európa-bajnokságon. A nemzetközi rutinnal rendelkező Sztupák László nagy eséllyel pályázott a kijutó helyek egyikére.

- Férfias csatában, 30 centiméter különbséggel jobb volt a VEDAC versenyzője, Cserháti Simon, így sajnos lemaradtunk a kontinensviadalról - folytatta a PAC edzője. - Kicsit csalódottak voltunk, de biztos vagyok benne, hogy Laci a folytatásban ebből fel fog állni és ebben a szezonban képes lesz még nagy dobásra.
Kalapácsvetésben és diszkoszvetésben is dobókörbe léptek a pápaiak a győri újonc ob-n, ahol Horváth Áron harmadik-, Füredi Dominik negyedik helyezést szerzett, Füredi Dávidnak sajnos a diszkoszvetés nem sikerült jól, 12. lett. Ezután az U18-as válogatott viadalt Nagyszombaton tartották.

- Az a megtiszteltetés ért, hogy nemcsak Sztupák László felkészítőjeként, hanem a válogatott edzőjeként is részt vehettem a bajnokságon, ahonnan egyébként négy éremmel utaztunk haza, Laci (71.28) bronzéremmel gazdagodott. A versenyek sora Győrött zárult, ahol a serdülő országos bajnokságon hoztuk a kötelezőt, Füredi Dániel a dobogó legmagasabb fokára állhatott (69.32), míg a második helyre Tóth Richárd Somát szólították (66.95).

Varga Patrik hozzátette, a nyár hátralévő részében a budapesti felnőtt ob-n, majd a tapolcai dr. Papp Pál-Csermák József emlékversenyen vesznek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!