A Pegazussal parádéztak a gyerekek


2019-07-14 08:41:51  | cikk: Babos Petra  | 


A Pegazussal parádéztak a gyerekek főképe
„Itt a parádé ideje, jöjjön mindenki ide, van itt minden, ami jó, zene, játék, meseszó, válogasson köztük kedvére” - ezzel a vidám dallal köszöntötte Paparett és Kaballó a 14. Pegazus Parádé gyermekfesztiválozókat szombaton. Az égiek nem voltak kegyesek a parádézókkal, így az esős időjárás miatt a Pegazus Színház Szent István úti teátrumában tartották a 14. Pegazus Parádé szombati programjait, ám ez nem szegte a gyerekek kedvét, a péntek esti jó hangulatú bátorságpróba után, szombaton reggel folytatódott a Parádé. A Pegazus Színház tagjai idén is szokásukhoz hűen vidám, énekes és táncos műsorral kedveskedtek a gyerekeknek. A szép számban megjelenteket Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte, aki egy mézeskalács szívecskét készített a helyszínen, amire egy P betűt írt, ezt Végh Zsolt igazgatónak átadta. Mint mondta, a gyerekek nagy örömmel jönnek a Pegazus előadásaira, nagyon élvezik, szeretik a társulat színvonalas bemutatóit. Végül gratulált és további sok sikert kívánt a társulat minden tagjának. A műsort Kondics Gergely és Kondicsné Szarvas Erzsébet néptáncbemutatója színesítette.
Ezt követően a Csurgó zenekar gyermekkoncertjét élvezhették a parádézók, miközben kézműveskedhettek, játszhattak kedvükre. Természetesen a Mesebolt egész nap nyitva volt, s várta a peták tulajdonosokat. A délután nyitányaként Berecz András Kossuth-díjas mesemondó Zöld Petike című előadását hallhatták a megjelentek, majd a mesebeli játékos hétpróba következett, ahol bátorságukat, gyorsaságukat és ügyességüket mérték össze a gyerekek.
-Minden korosztálynak szívesen mesélek, természetesen van különbség, hogy felnőttnek vagy gyermeknek mesélek. Az előadó akkor szerencsés, ha nem válogat a közönségben, számára mindig az a legkedvesebb, aki a hallgató. A gyermek persze más közönség, sérülékenyebb -mondta Berecz András, aki hozzátette, háromnegyed mesével készült a pápai közönségnek, ami azt jelenti, hogy a negyedét a mesének hazaviszi, de azért lesz vége a mesének. Berecz András nem betanult szövegeket mond, hanem a mesében rejlő lehetőségeket viszi el a hallgatóságnak.
A parádé kapcsán Végh Zsolt igazgató elmondta, az évad szokásos rendben lezajlott, négy megyében, 28 helyszínen, 57 előadást játszottak, 6197 bérletesnek.
-A 14. évadot különlegessé tette, hogy non-profit közhasznúak lettünk, mindezt persze működés közben. Ezzel sok volt az ügyintézésünk, de ennek ellenére, sikeres évadot tudhatunk maguk mögött. Szívfájdalmunk, hogy az időjárás barátságtalan volt most velünk, de mi szívűnket-lelkünket beleadva lejöttünk a színházunkba és mindenből egy kicsit lehoztunk. Nagy öröm számomra, hogy a színpadi programokat maradéktalanul meg tudtuk tartani - tudtuk meg Végh Zsolttól, aki hozzáfűzte, idén a magyar népmeséket tették a parádé középpontjába, tisztelegve ezzel Benedek Elek születésének és halálának évfordulóján.
A következő évad is egy népmesével indul, az Égigérő fával, aztán egy Andersen-mesét dolgoznak fel, a Pöttöm Pannát, majd zárásként egy Sarkadi Nagy László tollából született mese, az Egérrágta mesék jönnek.
A 14. Pegazus Parádé az Itt a vége! című fesztiválzáró játékkal ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!