Öt gólt rúgott első edzőmeccsén a Perutz


2019-07-13 14:31:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.gyirmotfc.hu  | 


Öt gólt rúgott első edzőmeccsén a Perutz főképe
A nyári felkészülés második hetének lezárásaként a Perutz FC lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Lengyel Ferenc csapata 5-1 arányban győzte le a megyei első osztályban induló Gyirmót II-t.

A Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság legutóbbi kiírásában negyedik helyen végző Gyirmót FC Győr II. ellen az Alcufer Stadionban léptek pályára a sárga-kékek. A kilátogató mintegy 100 néző nem unatkozott az első félidőben, hiszen mindjárt a második percben egy bal oldali beadás után a középen érkező Császár lőtt tíz méterről a bal felső sarokba 0-1. Az első negyed óra végén kettőre nőtt a különbség, egy rosszul sikerült felszabadításra Szabó Zsolt csapott le, majd lőtt 8 méterről a kapu bal oldalába 0-2. Szinte a középkezdésből szépítettek a hazaiak, Éri fejese a jobb kapufa érintésével került a hálóba 1-2. Hat perccel később ismét kettőre nőtt a különbség, Iványi 13 méterről félmagasan lőtt a kapu bal oldalába, kialakítva az 1-3-as félidei eredményt. A szünetben nyolc helyen változtatott a pápai tréner, több próbázó és négy PELC nevelés is lehetőséget kapott a bizonyításra. Az eredmény a 68. percben változott ismét, az Antal buktatásáért megítélt 11-est az egyik próbajátékos, Irmes rúgta laposan az elmozduló Turi helyére 1-4. A rendes játékidő utolsó percében Irmes második találatával, szabadrúgásából alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Gyirmót FC Győr II. - Perutz FC 1-5 (1-3) Gsz.: Éri ill. Császár, Szabó Zs., Iványi, Irmes 2

Lengyel Ferenc: Mindkét félidőt más-más összeállításban, rendszerben játszottuk. Mindkét játékrészről elmondhatom, hogy voltak olyan periódusok, amik tetszettek és voltak olyanok is, amik nem, szerencsére utóbbiból volt kevesebb. Elsőre elégedett voltam, a ma látottak jól mutatják az irányt, amit követni szeretnénk. Tudni kell, hogy új rendszerben, új felfogásban igyekszünk játszani, ennek „durva” részét múlt héten elvégeztük, a következő hetekben a csiszoláson lesz a hangsúly.

A Perutz trénere a játékoskerettel kapcsolatban elmondta, a korábban bejelentett távozók mellett Jurik Patrik is elköszönt a csapattól. Az edzéseken és a felkészülési meccsen nyújtott teljesítménye alapján a kapuba Bánki Máté, a támadósorba Irmes Dávid Zsolt érkezett. A szombati edzőmeccset Vincze Ádám és Baldauf Konrád kisebb sérülés miatt hagyta ki, jó hír viszont, hogy a legutóbbi idény egyik alapembere, Nagy Tamás visszatért és a hosszú ideje sérült Böröczky Bálint jövő héttől teljes értékű edzésmunkát végez.

Pápai Perutz FC: Szigeti (Bánki, a szünetben) - Császár (Domján, a szünetben), Nagy T., Dóczi (Bankó, a szünetben), Farkas D. (Farkas B., a szünetben), Zsirai (Antal S., a 65.), Iványi (Szilágyi A., a szünetben), Hanzl (Irmes, a szünetben), Szabó Zs. (Péter K., a szünetben), Kalász, Benecz (Kovács M., a szünetben).

A folytatásban két hazai edzőmeccs következik, július 17-én, szerdán 18 órától a Sopron, július 20-án, szombaton 11 órai kezdéssel az RKSK lesz az ellenfél.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!