Népdaltanítás és közös tánc a Fő téren


2019-07-11 23:39:05  | cikk: Babos Petra  | 


Népdaltanítás és közös tánc a Fő téren főképe
A Tánc-Lánc AMI és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület első ízben szervezte meg a Fő téren a Dalos Fő tér elnevezésű programot.
Müller Anita, a Tánc-Lánc AMI igazgatója elmondta, új anyagokat tanulnak a Vadvirágosokkal, s ehhez hozzá tartozik, hogy népdalokat is el kell sajátítaniuk. Úgy gondolták, hogy jó lenne a Fő téren együtt énekelni, próbálni a kellemes nyári estéken.
Müller Zoltán néptáncpedagógus elárulta, egy mezőségi, Melegföldvára nevű faluból tanítottak egy csárdás dalt. Terveik között szerepel, hogy minden csütörtökön 19 óra 30 perctől a Fő téren az érdeklődőkkel karöltve tanulnának egy-egy népdalt.
Müller Zoltántól megtudtuk, a nyár folyamán sok lesz a fellépésük, Pápa és környékbeli településeken lépnek színpadra szinte minden hétvégén. A múlt héten lezajlott egy táboruk Tüskeváron, ami nagy sikernek örvendett. Holnap fejeződik be a bejárós táboruk, amin főként tánc-láncos diákok vettek részt.
A programon Kovács István, a Pápai Református Gimnázium Kollégiuma és Művészeti Szakgimnáziumának tanára harmonikázott.
A jó hangulatú népdaltanulás közben táncra is perdültek a fiatalok.
A Dalos Fő tér a jövő csütörtökön folytatódik 19 óra 30 perctől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!