Vígjátékkal zárult a Nyáresték programsorozata


2019-07-10 12:55:30  | cikk: Babos Petra  | 


Vígjátékkal zárult a Nyáresték programsorozata főképe
Michael Cooney: Nicsak, ki lakik itt? című vígjátékával zárult a Nyáresték című rendezvénysorozat a szabadtéri színpadon az Esterházy-kastély mögött. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, s a kicsit hűvös estében élvezhették a könnyed, humorral fűszerezett darabot.
A bohózat főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb - nem létező - bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.
Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű vígjátékok kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya. Olyan művek kapcsolhatók a nevéhez, mint a Miniszter félrelép vagy a Páratlan páros. Ray Cooney fia, Michael Cooney - folytatva a családi hagyományokat - ugyancsak fergeteges komédiákat ír.
Bánfalvy Ágnes elmondta, a Bánfalvy Stúdió mára már felnőtte magát, nagyon sokrétű, sokfajta előadást készít. Közel 13 éves fennállásuk során számos különböző műfajú hazai, és külföldi szerző művét állítottuk színpadra, úgy mint a Grease-t, Szabó Magda: Abigél, A miniszter félrelép, A kaktusz virága, vagy a Lüszisztraté című műveket.
-Ezúttal Michael Cooney-t hoztuk el a pápaiaknak. Cooney a koronázatlan királya a műfajnak, mondják róla. Így reméljük, a nézőknek is elnyeri a tetszését. Nagyon szerencsések vagyunk, mert mi a szerepre hívjuk a színészt és ez nagy szabadságot ad nekünk művészileg és kreativitásban is, hogy a szereplők olyan karaktereket kapnak, ami illik hozzájuk - emelte ki a színész, aki hozzátette, a darab egy társadalombiztosítási csalásról szól, ami fergeteges, élettel teli, cselekményes előadás lett.
-Sokfelé megyünk a nyár során. A nyári darabokat a színészek igazán élvezik, hiszen szabadtéren, nagy térben játszhatunk, ami egészen más érzés, mint bent, négy fal közt fellépni. Szerencsére azért lesznek szabad napok is a nyáron, amikor pihenhetünk - tudtuk meg. Bánfalvy Ágnes kiemelte, a megújult szabadtéri színpadon csodás volt játszani, gyönyörű a helyszín, ahol élmény fellépni. Nagy büszkeségként emelte ki, hogy iskolájuk növendékei is fellépnek darabokban, sorozatokban.
A páratlan páros, vagyis Gesztesi Károly és Beleznay Endre elmondták, nemcsak a darabban, az életben is jó barátok.
-Imádjuk ezt a várost mindketten. Én a Zalaegerszegi Színház tagjaként játszottam itt és egyszer a pápai öregfiúk ellen fociztunk - mesélte Beleznay Endre.
Gesztesi Károly kiemelte, csodálatos a pápai helyszín, élmény itt játszani.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a három előadás mindegyikén vagy valamelyikén velük volt a megújult szabadtéri színpad első évadán, az évadnyitó produkciókon.
-Nagy öröm számomra, hogy Pápa Város Fúvószenekarának koncertjével nyithattuk meg a sorozatot, s annak is örülök, hogy arra az előadásra adtuk el a legtöbb jegyet, arra volt a legnagyobb az érdeklődés. Reméljük, hogy legközelebb is ekkora sikerrel szervezhetjük meg az előadássorozatot. Az időjárás mindhárom programnál kegyes volt hozzánk, a másodiknál kicsit tartottunk az esőtől, de a reptéri meteorológiában bíztunk, akik kiváló munkát végeztek, pontosan megmondták, milyen idő lesz, így az előadás megtartásának sem volt semmi akadálya. Örülünk, hogy sikeres volt a rendezvénysorozat- tette hozzá Boros Katalin.
A Cooney-féle vígjáték megnyerte a pápai közönség tetszését, végig nevettek, tapsoltak a kiváló színészi alakításokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!