Közlekedés biztonság az óvodában


2019-07-09 08:49:17  | cikk:  | 


Közlekedés biztonság az óvodában főképe
A pápai rendőrök a takácsi óvoda növendékeinek tartottak előadást a közlekedés alapvető szabályairól.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a takácsi Bóbita Óvodában tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást 2019. július 8-án délelőtt. A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a személyautóban történő utazás legfontosabb szabályairól kaptak tájékoztatást. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. Elmondta az óvodásoknak, hogy a kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táblán a növendékek, a feladatokat jól végrehajtók ajándékot kaptak.

Ezt követően az intézmény udvarán felállított KRESZ pályát vették birtokba a gyerekek lábbal hajtós kismotorral. Az útvonalat gyalogos-átkelőhely és KRESZ tábla is nehezítette, a pályán esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!