Falunapi mulatság Kéttornyúlakon


2019-07-06 21:38:24  | cikk: Babos Petra  | 


Falunapi mulatság Kéttornyúlakon főképe
A Kéttornyúlakon élőket várták ma falunapi rendezvényre. A program már a délelőtti órákban elkezdődött, a sportpályán gyermekfoci, 7-es, 11-es rúgó verseny és kispályás foci várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Természetesen a közös főzés sem maradhatott el, 10 órától az asszonyok már pucolták, aprították a hagymát, s a húst készítették elő pörkölthöz.
Magvasi Józsefné, avagy mindenki Cuni nénije, a Kéttornyúlaki Részönkormányzat tagja elmondta, Kovács Tiborné Kriszti irányításával főztek két kondér sertéspörköltet.
-300 főre készítettük a vacsorát, 60 kilogramm hús felhasználásával. A pörköltbe minden olyan fűszert beletettünk, ami csak kell egy ízletes ételhez, de persze, olyan alapanyagot is, amit nem árulunk el, mert ettől lesz igazi kéttornyúlaki specialitás, s ettől nagyon finom - tudtuk meg Magvasi Józsefnétől.
Délután aztán a sportpálya átalakult egy kis játszótérré, hiszen ugrálóvárak, rodeó bika és kézműves program várta a gyerekeket, miközben beülhettek a tűzoltó-és rendőrautóba is. A sátorban felállított színpadon Horváthné Szabó Andrea gyermekműsora csalogatta a kicsiket, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, mindig örömmel és szívesen jön Kéttornyúlakra, hiszen itt minden alkalommal jó a hangulat, amiről a helyiek gondoskodnak.
A megjelenteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte

-A falunapra, akik kilátogatnak, azok szeretnek örömet kapni és adni egyaránt, ami azt jelenti, hogy a legkisebbek már be vannak öltözve, hogy örömet adjanak, s őket megnézik a szüleik, ismerőseik, hogy örömet kapjanak. A falunap az a rendezvény, ahol a legtöbbet együtt lehetünk, hogy beszélgessünk, kikapcsolódjunk. A falunap költségvetését a részönkormányzaton keresztül kapja meg a település. A részönkormányzat tagjai egész évben azon dolgoznak, hogy a falunap sikeres legyen, s azon, hogy megfogalmazza a közösség kéréseit. A részönkormányzat szorgalmasan végezte munkáját Máté István elnökkel közösen. A polgármester úrral azt tudom ígérni, hogy folytatni fogjuk a járdák felújítását, s ahol szükséges, ott a közvilágítást is bővítjük - emelte ki Unger Tamás, majd köszönetét fejezte ki a falunap megszervezéséért, lebonyolításáért a részönkormányzat minden tagjának. Végül jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánt mindenkinek.
Ezt követően Unger Tamás, Máté István és Velti József, a sportegyesület elnöke átadta a délelőtti sportverseny díjait. A büntető rúgást a 9 éves Palatin Dorka és a 13 éves Csillag Kevin nyerte. A fociban az elsők a Nagyfiúk lettek. A 11-es rúgó versenyt Bognár Dániel nyerte.
Velti Józseftől megtudtuk, hagyomány a falunapi rendezvényen a sportprogram. Mint mondta, a gyerekek nagyon ügyesen játszottak, igazán rutinosak voltak a 11-es rúgók a nagy meleg ellenére is.
Ezután a színpadot helyi fellépők vették birtokukba, először a kéttornyúlaki salsások, majd a Szőlőfürt néptánccsoport mutatkozott be. Magvasi Józsefné ennek kapcsán elmondta, a néptáncosokat Vincze Viktória vezeti már évek óta, de sajnos a fiatalok körében nem annyira népszerű a néptánc. Nagy örömükre azonban aki jár, az nagyon lelkes és ügyes, szívesen lép fel a helyiek előtt a szórakoztatásukra. Kiemelte, a falunap az egész év során a legnagyobb rendezvény, amit mindig nagyon vár a falu apraja-nagyja. Ilyenkor visszatérnek volt kéttornyúlaki lakosok is, akik már nem itt élnek, de örömmel jönnek, szívesen látják őket a helyiek.
Az est sztárvendége Foky, a mulattató és Kossuth Gergő énekes-előadó volt. A közös falunapi vacsora után Pesti Zolival bulizhattak késő estig a kéttornyúlakiak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!