Teltházas fúvós show - Elkezdődött a Nyáresték


2019-07-06 12:39:22  | cikk: Babos Petra  | 


Teltházas fúvós show - Elkezdődött a Nyáresték főképe
Hatalmas sikerrel kezdődött tegnap este a Nyáresték című rendezvénysorozat a szabadtéri színpadon az Esterházy-kastély mögött. A három előadásból álló programkínálatot Pápa Város Fúvószenekarának koncertje nyitotta meg, amelyen szinte minden helyet elfoglalt az érdeklődő közönség. A zenekar úgy gondolta, hogy erre a különleges alkalomra elhozza a legnépszerűbb újévi koncertek slágereit. Így a tegnapi estén újra hallhatták az ABBA show, a Grease című film, illetve a Queen legnagyobb slágereit. Az est során a Madách színház két művésze, Ress Hajnalka és Solti Ádám is fellépett. Az elhangzott számokat karnagyuk, Horváth Adrián hangszerelésében hallhatták.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, 2017-ben, amikor elbontották az előző színpadot és nézőteret, a polgármester úr megígérte, hogy a következő évben itt lesz a városi ballagás. Az idei évben a kedvezőtlen időjárás miatt a ballagás ugyan elmaradt, de úgy gondolták, hogy birtokukba veszik a Várdombot, s megrendezik a nagysikerű Nyáresték sorozatot.
-Alig van Pápán olyan ember, akiknek ne lenne valami emléke ehhez a helyszínhez kötődően. Az ötlet Pápa Város Fúvószenekarától érkezett, akik megkerestek bennünket azzal, hogy szívesen előadnák az elmúlt évek fúvós show-inak legjobbjait. Örültünk a megkeresésnek, így mi ehhez egy operett előadást és egy vígjátékot választottunk, hiszen az volt a cél, hogy könnyed, nyár esti programot kínáljunk - mondta Boros Katalin, aki hozzáfűzte, nagy öröm számukra, hogy nagy érdeklődés övezete a rendezvénysorozatot, kiemelten a fúvós show-t. Az előadásoknak vannak eső napjai is, de remélik, ezekre nem lesz szükség.
Boros Katalintól megtudtuk, terveik között szerepel, hogy ezentúl egyik évben fúvós showt-t, a másikban pedig Nyárestéket szerveznek.
Horváth Adrián karnagy elmondta, nagy öröm számukra, hogy az idei Nyáresték rendezvénysorozatot a zenekar koncertjével nyithatták meg.
-Különleges hangulatot teremt az, hogy ebben a miliőben játszunk. Az estére az utóbbi évek legnagyobb, legkedveltebb slágereit válogattuk össze, így aki lemaradt az újévi koncertről, annak most lehetősége nyílott meghallgatni minket. A műsor első felében az ABBA és a Grease dalokat hallhattak, majd a koncert második részében a Queen legnagyobb slágerei csendültek fel - tudtuk meg Horváth Adriántól, aki hozzátette, a zenekar ezután sem fog pihenni, hiszen hamarosan Montenegróba mennek egy fesztiválra, majd ma Farkasgyepűn, holnap pedig a zsinagógában lépnek fel. De nyáron a kemping születésnapján is koncertet adnak, s reményeik szerint augusztus elején nyári szünetre vonul a zenekar, s újult erővel augusztus 20-tól folytatják a munkát.

A zenekar ezúttal is igazi show-t varázsolt a színpadra, így a közönség vastapssal díjazta a közel két órás koncertet.
A Nyáresték, ha az időjárás is engedi, holnap este 19 órától folytatódik. Akkor közkedvelt operett slágereket hallhat az érdeklődő közönség. Tájékozódni a kastély Facebook oldalán, illetve telefonon lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!