Játék és szórakozás - falunap volt Borsosgyőrön


2019-07-02 13:24:05  | cikk: HuHa  | 


Játék és szórakozás - falunap volt Borsosgyőrön főképe
A nagy meleg ellenére rengetegen látogattak ki az idei borsosgyőri falunapra. A település részönkormányzata megalakulása óta támogatja a programot. Ennek is köszönhető, hogy színes kavalkád várta a helyieket, a faluból elszármazottakat és az érdeklődőket.

Az egész napos szórakoztató rendezvényen gyerekek, felnőttek és az idősebb korosztály is talált kedvére való időtöltést. A családok mellett baráti társaságok is érkeztek, akik között voltak iskolások, fiatal felnőttek és idősebbek is. A település nyugdíjas egyesületének tagjai is kilátogattak a falunapra. Ezúttal azonban nem szerepelni jöttek, hanem azért, hogy láthassák a fiatalabb generációt, a helyi gyerekek, lányok, asszonyok fellépését.

Akiket a kánikula nem tartott vissza, azokat déltől ügyességi versenyek várták. Kipróbálhatták magukat gumicsizma vagy ridikülhajító, illetve a 7-es és 11-es rúgó versenyeken. A futballpálya területén ugrálóvár, kosaras körhinta, rodeóbika, valamint kézműves sátor kínált sokfajta, kikapcsolódásra alkalmas időtöltést. Az alkotó tevékenységekről a Pápakovácsi székhelyű Háromhatár Kulturális és Sportegyesület gondoskodott. A gyerekeknek a gyöngyfűzés, a makramézás és a papírvirág készítés lehetőségét ajánlották fel, és persze ezúttal is jelen volt a kínálatban az elmaradhatatlan csillámtetkó készítés és az arcfestés is.

- Gyerekek sokasága próbálta ki a játékokat, óriási érdeklődés volt a kézműves sátornál, és sokan voltak kíváncsiak a tűzoltókra és járművükre. A falunap legnépszerűbb programja minden évben a helyi amatőr csoportok fellépése. A gyerekek színpadi produkcióit mindig nagy érdeklődés és ováció kíséri. A siker most is garantált volt. A kicsik fűszoknyás tánca, éneklése, a nagyobbak zumba bemutatója és a többi produkció mind tetszett a lelkes közönségnek - mondta Varga Zoltánné, a városrész önkormányzatának tagja.
Sokan voltak kíváncsiak a tűzoltókra és járművükre

A falunap főszervezője Máté Mónika volt. A mindent összefogó, tyúkanyóként mindenen és mindenkin a szemét tartó művelődési ház vezető elmondta, már a tavalyi falunap utáni napon ötleteltek azon, mivel lépjelek idén színpadra a gyerekek. A próbák januárban kezdődtek, hetente gyakoroltak, hogy június 29-én meg tudják mutatni produkciójukat a falunap résztvevőinek. Összesen 38 borsosgyőri gyermek, lány, asszony és néhány fiatalember igazán hangulatos műsorral szórakoztatta a közönséget. A helyiek mellett vendég előadók is elfogadták a szervezők meghívását. Tóth Tünde énekes előadásában régi magyar slágerek hangzottak el, a Capuccino Együttes mulatós műsora után pedig a nap folyamán lassan rotyogó finom sertéspörköltet kóstolhatták meg az éhes falunapozók.

A versenyek eredményeit késő délután hirdették ki. A díjkiosztón minden versenyszám minden kategóriájában hirdettek eredményt. Az első, második és harmadik helyezettek kupát kaptak.
Áldozó Tamás köszöntötte a vendégeket

A vendégeket a díjátadó után Áldozó Tamás köszöntötte. Pápa város polgármestere beszédében felidézte a régi focista időket, a borsosgyőri futballpálya adta emlékeket, majd megköszönte a meghívást, a részvételi lehetőséget, és a szervezőknek a színvonalas munkát.

A borsosgyőri falunap a Trend Zenekar hajnalig tartó bulijával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!