Ötödször osztottak bébiételt


2019-07-02 12:22:30  | cikk: Babos Petra  | 


Ötödször osztottak bébiételt főképe
Az idei évben már ötödik alkalommal osztott bébiételt Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Központja.
A nemrégiben érkezett németországi Teuton Lovagrend értékes adományát ma délelőtt adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán. A pápai lakcímmel rendelkező kisgyermekes családok ezúttal gyümölcs-és gabona alapú chipset, tápszert, gyümölcsalapú puding sűrítményt és előre elkészített lasagnet vihettek haza.
Volstrommer Henriett, a PVÖ ESZI Család-és Gyermekjóléti Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője elmondta, nagyon örülnek a felajánlásnak, mivel minden alkalommal más és más típusú bébiételt kapnak.
-A termékpaletta összeállításakor kikérik a véleményünket, hogy mi az, amire leginkább szüksége lehet a gyerekeknek. Nagyjából ugyanaz a termékpaletta, csak az étkek választékossága bővül. A termékek a legmodernebb elvárásoknak, a gyermekek és a speciális táplálású emberek igényeinek megfelelnek, nem tartalmaznak glutént és tejcukrot, valamint olyan egyéb allergén anyagokat, amelyek megnehezítik az édesanyáknak a gyermekeik táplálását - mondta el hírportálunknak Volstrommer Henriett, akitől megtudtuk, a megmaradt bébiételeket olyan kluboknak, társaságoknak ajánlják fel, akiknek közvetítésével olyan személyekhez tudják eljuttatni a bébiételt, akik fogyatékkal, táplálkozási zavarokkal élnek vagy egyéb olyan problémákkal küzdenek, amelyek indokolják, hogy ilyen táplálékhoz jussanak. Természetesen a kórház gyermek osztályára és az ápolási osztályra is juttatnak el az adományból. A városi óvodák mellett az egyházi fenntartású óvodáknak is adnak a termékekből a gyermekek életkorának megfelelően. Amennyiben lehetőségük van, a megye határon belül található speciális szükségletű állami gondozott gyermekeknek is tudnak adni felajánlást, akik kifejezetten olyan jellegű betegséggel küzdenek, akik tápszer és tápszer jellegű táplálkozást igényelnek.
Volstrommer Henriett hozzáfűzte, a termékek nagyon praktikusak a nyári időszakban, hiszen nem igényelnek hűtést, kis helyen elférnek, s a gyermek egyszeri étkezéskor el tudja fogyasztani az ételt.
A szakmai vezető kiemelte, az eddigiekhez képest annyit változtattak a hirdetmény kiírásában, hogy jobban próbálták kategorizálni a termékek kioszthatóságát, hiszen nem tudják kiadni a 4 hónaposnál fiatalabbaknak a bébiételt, mert mire eléri az adott kort, a termék lejár vagy közeli lejáratúvá válik, s ezzel is szeretnék garantálni, hogy ahhoz a kisgyermekhez jusson el a termék, akik abban az életkorban van.
Volstrommer Henriettől megtudtuk, nem minden városban működik ilyen fajta kapcsolatrendszer, mint Pápán a lovagrenddel. Örömét fejezte ki, hogy mára már egy kiterjedt szociális hálóval rendelkeznek, így fel tudják térképezni azokat a személyeket, akikhez az adományt eljuttatják. Észrevétele szerint az édesanyák is örülnek a jó minőségű bébiételeknek, hiszen vannak már visszatérő családok az osztásokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!