Közlekedési akció Pápán


2019-06-28 09:52:51  | cikk:  | 


Közlekedési akció Pápán főképe
A pápai rendőrök 140 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholtesztert a közlekedési akció során, egy sem volt ittas.
Az ittas vezetők, a sebességtúllépők, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használók, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztók kiszűrése volt a célja a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területének több pontján tartott közlekedési akciónak 2019. június 25-én. A 6 órától 16 óráig tartó ellenőrzés során a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 140 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholtesztert, amelynek során ittas vezető nem került a látókörükbe. A megengedett sebességet 17 autós lépte túl, míg a biztonsági övet 20 személy mulasztotta el becsatolni, egy gyermeket pedig nem az előírt gyermekbiztonsági rendszerben szállított a gépjárművezető. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefont 3 sofőr esetében észleltek a járőrök.

A szabálysértések elkövetőivel szemben közigazgatási bírságot, illetve helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező - nem csak a járművezetők, de az utasok számára is-. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet. Téves feltételezés, hogy lakott területen belül, kisebb sebességgel haladva nincs jelentősége a bekapcsolt övnek. A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit nem szabad elfeledni!

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! 

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

 ... hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi