Amerikai parancsnok követi a norvégot a Nehéz Légiszállító Ezred élén


2019-06-27 22:21:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Amerikai parancsnok követi a norvégot a Nehéz Légiszállító Ezred élén főképe
James S. Sparrow, az Amerikai Egyesült Államok Légierejének ezredese vette át a nemzetközi Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoki tisztségét Bjorn Gohn-Hellumtól, a Norvég Királyi Légierő ezredesétől.

Az ünnepélyes katonai parancsnokváltási ceremóniát az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) elnevezésű program hangárjában tartották csütörtökön. Az eseményen jelen voltak a Nehéz Légiszállító Ezredet működtető SAC-programban érintett 12 nemzet delegációi, továbbá a különféle közreműködő szervezetek tagjai, valamint a Magyar Honvédség, a házigazda légikikötő és a pápai városvezetés képviselői. Beszédében Bjorn Gohn-Hellum különösen örömtelinek nevezte, hogy a HAW a hagyományos légiszállító feladatai mellett több humanitárius műveletben is közreműködött. Az ünnepségen Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának parancsnokhelyettese Benkő Tibor honvédelmi miniszter nevében miniszteri szintű elismerést, Szövetségért Érdemjelet adott át Bjorn Gohn-Hellumnak a szövetségi kötelékben nyújtott magas szintű szolgálatáért.

James S. Sparrow eddig parancsnok-helyettesként szolgált a Nehéz Légiszállító Ezrednél, a parancsnoki kinevezését szimbolizáló alakulatzászló-átvételt követően pedig úgy fogalmazott, a HAW tizenkét nemzet példaértékű együttműködésén alapszik. Az ünnepség zárásaként a résztvevők köszöntötték az új parancsnokot és hozzátartozóit, majd az ünnepség fogadással és repülőgép-bemutatóval ért véget.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!