Évet zárt a zeneiskola


2010-06-06 21:28:23  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Évet zárt a zeneiskola főképe
A Himnusz hangjaival kezdődött a Bartók Béla Zeneiskola évzáró rendezvénye ma délután a JMK színházépületében. A diákokat és megjelent családtagjaikat Falaki Csaba igazgató köszöntötte. Falaki Csaba beszédében kitért arra, hogy 11 éves igazgatói pályafutása végén ugyan nem szégyenkezik, de sajnos a legfontosabb célt – a növendékek csökkenésének megállítását – nem sikerült elérnie. Új hangszerekre, kottákra, tanítást segítő eszközökre mindig jutott forrás, noha az évek során egyre szűkösebb költségvetésből kellett működtetni az iskolát – fogalmazott az igazgató. Falaki Csaba utalt az új vezető személyére is. Elmondta, a jelenlegi igazgatóhelyettes, Hegyei József pályázott az igazgatói állás betöltésére. A tantestület és az alkalmazottak támogatják őt ebben, a végső döntést a fenntartó, Pápa Város Képviselőtestülete hozza meg június 17-i ülésén.
A befejeződő tanévvel kapcsolatban Falaki Csaba elmondta, a tantestület éves munkájának gyümölcse idén is beérett, a legjobbak ezúttal is bemutatkozhattak a nagyszabású gálahangversenyen. Az igazgató leszögezte, a tantestület munkájával mindig arra törekedett, hogy az iskola növendékeiből értékes felnőtteket neveljen. Így volt ez mindig, és továbbra is így marad – jelentette ki Falaki Csaba.
Az alkalmon idén is átadták a Khell Zoltán Díjakat és a vele járó pénzjutalmat. Az iskola egykori igazgatója által alapított elismerést a Vonós Tanszak azon növendékei kaphatják, akik felvételt nyertek valamilyen zeneművészeti középiskolába. Ebben az évben a kitüntetést Bakos Regina hegedűs és Falaki Máté gorndonkás kapta.
A rendezvény a növendékek műsorával folytatódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!