Nyolcadik helyen zárt a Lombard II – beszélgetés Nagy Mihállyal


2010-06-06 15:21:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szombaton véget ért az NB III-as bajnokság. A pápai csapat Nagy Mihály vezetésével a Sopron elleni 1-0-s győzelem lefújását követően egy nagyon hosszú, göröngyös út végéhez ért. Az alapozásról, a mögöttünk álló 26 mérkőzésről és a közeljövőről Nagy Mihályt kérdeztük.
- Egy évvel ezelőtt kezdtük a közös munkát, gyakorlatilag a nulláról, sok próbajátékossal és helybeli fiatalokkal. Az összkép lehangoló volt. A játékosok 90 százaléka nagyon gyenge kondicionális állapotban érkezett. A keret összeállításánál azt vettem figyelembe, hogy kiben van meg az esélye, hogy felfejlődik az elvárható szintre. Helyi fiatalokra nem tudtam támaszkodni, mert összesen négy – öt játékos járt edzésre. Az ifi játékosokra még nem lehetett alapozni, mert egyszerűen nem voltak még az elvárható szinten. Az őszi szezon első kétharmada vesszőfutás volt. Rengeteget edzettünk, a gyerekek nagyon nehezen szoktak hozzá a terheléshez, illetve a felnőtt bajnokság tempójához. Hiába játszottak vissza az első csapatból többször is, nem tudtuk melléjük tenni azt a minőséget, ami eredményessé tette volna a szereplésünket. A szezon utolsó harmadára került a csapat abba az állapotba, ami már eredményekkel is járt, így végül a tízedik helyen kapaszkodtunk meg. Az ősz folyamán felmértem az U16-os korosztálytól felfelé az összes fiatalt és ezután korosztályonként a legjobbak együtt edzettek az NB III-as kerettel.

- A tavaszi szezon viszont sokkal eredményesebbre sikerült, hiszen 19 pontot szereztek.
- Télen megváltunk azoktól, akik nem tudtak teljesíteni, vagy emberileg alkalmatlanok voltak a közös munkára. Célzott igazolásokkal, Domján, Palkó, Hajgató és Szabó személyében minőségi erősítés érkezett. A felkészülésünk kitűnően sikerült. A csapat nagyon jó állapotban volt és olyan minőségi játékot produkált, hogy az engem is meglepett. Ehhez képest kiütéses vereséggel kezdtük a tavaszt (Lombard II – Haladás 1-4). Ezután viszont komoly sorozatot produkáltunk és a kihozható maximális helyezés, a 7. hely elérhetővé vált. Ebben az időszakban nagyon jól ötvöződött a csapat a visszajátszókkal. Sajnos az első csapatnál és nálunk is ritkán tapasztalható sok sérülés történt, ami miatt megtorpantunk. A szezont végül egy bravúrral zártuk, így elértük a nyolcadik helyet, ami az egész évet figyelembe véve jó eredmény.

- Megfigyelhető a fejlődés a labdarúgóknál, illetve kiemelne-e bárkit is a csapatból?
- Összességében elmondható, hogy azok a fiatalok, akik végig dolgozták első felnőtt idényüket, rengeteget fejlődtek. Kicsit felnőtté váltak, megtanultak tétre, felelősséggel futballozni. Kitűnő fizikai állapotban vannak, és többféle játékrendszerben képesek teljesíteni. Ketten, Németh Milán és Kiss Róbert felkerülnek az első csapathoz, ők ezt emberileg és szakmailag is maximálisan megérdemlik. Végül is ez a legfontosabb célja a munkánknak. A tavaszi szezonra Fazekas, Megyesi Richárd, Németh, Kiss Róbert, Kocsis, Palkó kiemelkedően teljesítettek, de a többiek is megtették a magukét. Sok újoncot avattunk és sajnos van egy súlyos sérültünk, Szabó Dávid, aki csak az év végére tud felépülni.

- Milyen változások várhatóak a nyár folyamán?
- A nyáron újabb távozók lesznek a keretből. Beck, Vincze és Czinger sajnos egész évben sokat voltak sérültek, betegek és úgy néz ki, hogy nem bírják a magasabb terhelést. Magyar kiemelkedő képességekkel rendelkezik, de bajnoki mérkőzéseken csak megvillanásai voltak, ami kevés. Mayer az ősszel elég bizonytalanul teljesített, tavasszal kiszorult a keretből. Tóth Zsolt helyzete a hosszú sérülése után még bizonytalan. A helyükre egyrészt saját fiatalok kerülnek, illetve néhány minőségi igazolás is várható. Végezetül szeretném megköszönni a segítségét minden kollégának, akivel együtt dolgoztunk. Bíró Péter tulajdonosnak és a menedzsmentnek, akik minden feltételt biztosítottak a munkához. Glatz Lajos technikai vezetőnek, Váradi Zsolt, Tóth Sándor masszőröknek, Györkösné Tündének, akik végig mellettünk voltak.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!