Piller Ádámot fogadta a polgármester felnőtt pápai polgárrá


2019-06-21 22:53:37  | cikk: Babos Petra  | 


Piller Ádámot fogadta a polgármester felnőtt pápai polgárrá főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban ma délután tartották a tanévzáró ünnepélyt. A Himnusz hangjait követően Fleck Krisztina 10. A osztályos diák József Attila: Naphimnusz című versét szavalta, majd Mészáros Adrián 11. B osztályos tanuló Máté Péter: Most élsz című dalát énekelte. A rendezvény fénypontja az volt, amikor Áldozó Tamás polgármester a 12. C osztályos Piller Ádámot felnőtt pápai polgárrá fogadta, hiszen városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót. Idén Piller Ádámot érte ez a megtiszteltetés, hogy a két végzős egyikeként megkaphatta a város címerével díszített láncot. Mivel a városi ballagás a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ezért az évzáró ünnepélyen adták át ezen elismerést.
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója által odaítélt jutalmat Kovács Ottó tűzoltó alezredes adta át a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért járó ajándéktárgyat, valamint az általános-és középiskolai tanulmányaik ideje alatt tanúsított kiemelkedő katasztrófavédelmi tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Csillag Levente és Nagy Benedek 12. B osztályos tanulóknak. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért ajándéktárgy jutalomban részesítette Iványi Kristóf 11. B osztályos tanulót és Sós Benjámin Sólyom 10. C osztályos diákot.
Az elismerések átadása után Bognár Anita, az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes szólt az egybegyűltekhez.
-Sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött. Sok szép versenyeredményünk született a tanév során, ezek közül a legkiemelkedőbb a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezés. Nagyon büszkék vagyunk minden tanulóra, aki sikeresen szerepelt a megmérettetéseken - tette hozzá az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes.
A gimnázium 382 tanulóval zárta a 2018/2019-es tanévet, ebből 100 végzős diákjuk volt.
Az évzáró a Szózat hangjaival zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!