Nagy mennyiségű adományt hozott a Teuton lovagrend


2019-06-21 16:50:53  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy mennyiségű adományt hozott a Teuton lovagrend főképe
Ismét nagyértékű bébiétel-adomány érkezett a németországi Ordo Militaris Teutonicus lovagrendtől városunkba, idén negyedik alkalommal.
Volstrommer Henrietta, a PVÖ ESZI Család-és Gyermekjóléti Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője elmondta, a ma érkezett adományt ezúttal is a központ osztja majd szét a pápai lakcímmel rendelkező 0-3 éves korú gyermekek részére, körülbelül 15.000-20.000 Ft értékben fejenként. A nagyértékű adományban üveges gyümölcspépek, pudingszerű készítmények és tápszerek találhatóak.
-Az anyukák már nagyon rutinosan érkeznek hozzánk, nagy bevásárlótáskákkal, amelyeket mindig tele is rakunk bébiétellel. Tapasztalataink szerint a családok örömmel élnek a lehetőséggel, s aki ismeri ezen jó minőségű termékek felhasználási területeit, az mindig el is jön az osztásra és szívesen adja gyermekének az ételt. Ezek a magyar kereskedelmi forgalomban nem használatos termékek -tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki hozzátette, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a kórház ápolási osztályával, a barátság Klubbal és olyan felnőtt korú fogyatékkal élő személyekkel, akik nem tudnak megjelenni az osztáson, de a személyes kapcsolatnak köszönhetően eljuttatják nekik is az étkeket.
Áldozó Tamás nemcsak mint polgármester, hanem mint a Magyarországi Rendtartomány tagja vett részt az adomány átvételén. Mint mondta, a Teuton Lovagrend és az önkormányzat 25 éve ápol jó kapcsolatot.
-A 1990-es évek közepén kezdődött, amikor elsősorban egészségügyi felszerelésekkel kerestek fel minket a lovagrend tagjai. Az ismert bébiételgyártó céggel való jó kapcsolatnak köszönhetően Klaus Blos nagymester Sümegre, Hévízre és a Tiszántúlra is szállít. Idén most jött negyedszer az adomány, melyeknek átlagos értéke 10 millió Ft, s még fog érkezni ebben az évben újabb szállítmány. Így elmondható, hogy a Teuton Lovagrendnek köszönhetően közel 100 millió Ft értékű bébiétel adomány érkezik Pápára. Ha ezt visszaosztjuk az érintett családok számára, akkor ez nagyon tekintélyes támogatás a pápaiaknak. A lovagrend egyben a legnagyobb támogatói a pápai családoknak - mondta el a lovagrend tagja, aki hozzátette, ő előbb volt a lovagrend tagja, mint ahogy polgármester lett.
-Abban az időben a rendnek öt magyarországi lovagja volt. A közelmúltban az éves rendi találkozón további öt magyar lovagot avatott fel a nagymester, így most már tízen vagyunk. Én azt a felkérést kaptam a nagymestertől, hogy szervezzem meg a Magyarországi Rendtartományt, ami egy egyesület lesz. A lovagrendi tagságnak vannak feltételei, például, a tekintélyes éves tagdíj megfizetése, és az az elvárás, hogy önkéntesként vegyen részt a munkában. Olyan emberek vállalták a tagságot a lovagrendbe, akiknek az együttműködésére én büszke vagyok - emelte ki Áldozó Tamás.
A magyarországi tartomány célja, hogy a németországi mintára kutasson fel donor szervezeteket, alakítson ki a kapcsolatot a potenciális támogatók és a lehetséges támogatottak között. Ez persze nemcsak Pápára, hanem az ország egész területére vonatkoznak és Áldozó Tamás kérésére Erdélyre is, így tehát a magyarországi támogatási rendszerben erdélyi magyar közösségek is szerepelni fognak.
-Ahogy eddigi is eljutott az ismert termékekből Kovásznára, Moldvába és Barótra, ezután is elfog. Ez önkéntes munkaként jut el az adott településekre.
Az alakuló közgyűlést legkésőbb augusztusban meg fogják tartani, s utána sem az lesz a cél, hogy gyorsan tagtoborzást tartsanak, hanem csendben, háttérben maradva, a nyilvánosságot kerülve tudjanak minél több embernek segíteni. Áldozó Tamástól megtudtuk, legközelebb Csíkszentmártonba visznek adományt, oda ahol a napokban villámárvíz sújtotta a települést, s ami sok családot nehéz helyzetbe hozott, így azt gondolják, hogy többszörösen is ott a helyük és segíteniük kell a településen, ahová gyermekételeket visznek majd - tudtuk meg a polgármestertől.
A most érkezett adományt várhatóan július 2-án osztják ki a Fiumei utcai sporttelepen 8 és 12 óra között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!