A csapategység hozta meg a remélt sikert


2019-06-20 20:38:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


A csapategység hozta meg a remélt sikert főképe
Sikerült feledtettni a tavalyi kisiklást a Concordia Motax KC Pápa együttesének, melyet a legutóbbi bajnokságban a kiesés szele is meglegyintett, idén viszont a bravúros ötödik helyen zárt.

Molnár István távozása után nemcsak az edzői poszton történt változás az együttesnél, hanem a játékoskeret is megújult. A hat távozó helyére fiatal, tehetséges kosárlabdázókat igazolt a klub, a kispadra pedig ismét Vajda József ült le, aki az elmúlt évtizedekben látott már egyet s mást a parketten.

- 12 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel, a hetedik helyen zártuk az NB I/B zöld csoportjának alapszakaszát, ami nagyjából reális, a hatodik helyünk az Óbudai Kaszások ellen már megnyert találkozón múlt, amit a játékvezetők elvettek tőlünk - kezdte értékelőjét Vajda József, a PKC edzője. - Az alapszakaszban fájó vereség volt az Eger elleni fiaskó, amikor egy félpályás kosárral kaptunk ki az utolsó másodpercben, Debrecenből viszont bravúrgyőzelemmel utazhattunk haza, ezt sok alakulat nem mondhatja el magáról. Egy formálódó csapatnak idő kell, amíg a pályán és azon kívül is összeszokik, szerencsére a játékosok hamar megtalálták a közös nevezőt. A playoffban a Baja elleni fiaskót úgymond bekalkuláltuk, a Győr és az Újpest elleni kettős sikerrel pedig a bravúros, ötödik helyet szereztük meg, amit a szezon előtt nyugodt szívvel aláírtam volna.

A vezetőedző kiemelte, az elért eredmények kizárólag a csapategységnek köszönhetőek, minden játékos kivette a részét a sikerekből és a kudarcokból egyaránt.

- Nagyon erős, kiegyensúlyozott volt a B csoport, a játékosaim pedig nemcsak megállták a helyüket, hanem több alkalommal is olyan eredményeket értek el, amire a kosárlabda-társadalom felkapta a fejét, gondolok itt például az Oroszlány elleni bravúros sikerre vagy a Hepp Kupa menetelésünkre. Bízom benne, hogy ez a csapatszellem és a társaság nagy része megmarad a következő szezonban is és akkor további szép sikereket láthat majd a pápai közönség.

A klub szakmai igazgatója elmondta, Grebenár László és Ryan Cook személyében ketten már biztosan távoznak, a vezetőedzői posztot pedig Kálmán László tölti be a következő szezontól.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!