Kovásznai színjátszók Pápán


2019-06-19 21:05:01  | cikk: ha  | 


Kovásznai színjátszók Pápán főképe

A kovásznai Pokolsár színjátszó társulat 2012-ben kezdte meg tevékenységét, azóta főként Tamási-műveket vitt színre a csoport. A Tündöklő Jeromos a hatodik Tamási-darab, amit az egykori diákszínjátszók alkotta, amatőr felnőtt színjátszó csoport tagjai színre visznek. Azért választották ismét Tamási munkásságát, mert humora mellett mély mondanivalót is tartalmaz, és megérinti az erre fogékony közönséget. A darabot Gazda József nyugalmazott tanár rendezte.

A színmű cselekménye dióhéjban annyi, hogy egy kis erdélyi faluban megjelenik az ördög, Jeromos, aki egymásra uszítja az ott élőket, pénzt ad nekik, s cserébe nem kér semmit - csupán a lelkeket. A darab végére azonban felnyílik a falusiak szeme és Tündöklő Jeromos erős kénszagot hátrahagyva menekülni kényszerül.

A kovásznai társulat most Pápára látogat, s június 23-án este 19 órakor bemutatják a Tündöklő Jeromos című színdarabot a Huszár Közösségi Házban. Aki szereti a szép erdélyi ízes beszédet, a tartalmas előadásokat, az ne hagyja ki ezt az alkalmat. A három felvonásos előadásra a belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!