Értékek mértéktelenül - Múzeumok éjszakája a Kékfestőben


2019-06-18 23:13:21  | cikk: Babos Petra  | 


Értékek mértéktelenül - Múzeumok éjszakája a Kékfestőben főképe
Éjszakai kalandozások a pápai értékek világában „Értékek mértéktelenül” címmel szervezi meg június 22-én, szombaton este 18 és 24 óra között a Múzeumok éjszakája elnevezésű programot a Kékfestő Múzeum.
A sajtótájékoztató elején bemutatták a múzeum új munkatársát, Psenák Emese etnográfust, aki Reidmár Lindától vette át a feladatokat. A fiatal hölgy tavaly végzett a Szegedi Tudományegyetemen, jelenleg a múzeum új állandó kiállítását tervezi. Mint mondta, a kiállítás keretein belül három helyiséget, a peratin szobát, a tarkázó szobát és a labort szeretnék korszerűsíteni. Alapvetően ezen helyiségek régi berendezési tárgyait mutatnák be, amit új kiállítási, interaktív elemekkel gazdagítanak. A kiállítás december elején nyílik meg.
Dr. Nagy L. István múzeumigazgató elmondta, az idei évben is csatlakoztak a Múzeumok éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez, melynek keretében ismét változatos programokkal várják az érdeklődőket a Kékfestő Múzeumban.
-A helyi értékek köré csoportosítottuk a programokat. 18 órakor vitéz Harmath Lajos életét bemutató kiállítás megnyitójával kezdődik a Múzeumok éjszakája. Az értékünnep a helyi Értéktár Bizottság munkáját mutatja be, s népszerűsít is egyben. Ezután a kovásznaiak műsorát láthatják a megjelentek. Aztán fellép Horváthné Szabó Andrea Tündérkert daloló című gyermekműsorával, majd a PRK Tánc-Lánc AMI gyermekcsoportjai is bemutatkoznak.
A tavalyi évben nagy sikert aratott a főzőverseny. Idén olyan ételt választottak, aminek helyben nagy hagyománya van, ezúttal Bakonyi betyárlevest készítenek a lelkes főzőcsapatok, amelyet cipóban tálalnak majd. Ez egy nagyon jellegzetes étel és sokféle módon elkészíthető. Az est során lesz motorsimogató, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör jóvoltából. De készül majd egyéb kemencés finomság is.
Az esti programban természetesen lesz tárlatvezetés és kézműves foglalkozás is.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, az idei Múzeumok éjszakáján egy újdonsággal is várják az érdeklődőket, a múzeumi szabadulószobával. Erre a programra előzetes jelentkezés szükséges, 3-5 fős csapatoknak.
A különleges éjszakán a Megafon Zenei Egyesület énekesei, a Somló Banda és Pápa Város Fúvószenekara is fellépnek, színesítve ezzel a rendezvényt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!