Egy különleges nap az Esterházy-kastélyban


2019-06-18 19:30:21  | cikk: ha  | 


Egy különleges nap az Esterházy-kastélyban főképe

Június 22-én, a Múzeumok éjszakáján 10-24 óráig várja a vendégeket az Esterházy-kastély, kedvezményes vagy épp ingyenes programokkal, meglepetésekkel, mondta el Boros Katalin ügyvezető a rendezvény sajtótájékoztatóján. Aki például Henri Matisse kiállítására vált jegyet, kap ajándékba egy koktélt, melyet a művész munkássága ihletett. De azok sem térnek haza üres kézzel, akik a Marionett színházban vesznek részt a legyezős jelnyelv továbbképzésén: ők egy legyezővel térhetnek haza, hogy otthon is gyakorolhassák a titkos üzeneteket. Lesz barokk ruhás fotózás, a gyerekeket a játékbirodalom várja, legózhatnak, de természetesen nyitva lesz Marcsi néni kézműves terme is. Ezúttal finom kekszet készíthetnek a látogatók, valamint dobozt díszíthetnek.

A kastélyban egész nap Múzeumok éjszakája lesz, mondta Boros Katalin

A két ingyenes program a két toronyban lesz. A keleti toronyban az élőzenés barokk táncoktatáson az érdeklődők elsajátíthatják a régmúlt bálok táncainak alaplépéseit. A gyerekek számára barokk viseletet is biztosítanak. A nyugati toronyban egy kisfilmet láthatnak a vendégek, a kastély helyén álló egykori várról, melynek története a 15. századig nyúlik vissza. Természetesen a Múzeumok éjszakáján is válthatók jegyek a nyáresti szabadtéri előadásokra, mondta el Boros Katalin.

A Zsinagóga is nyitva lesz 18-24 óráig. Az ismeretlen Kertész Imre című kiállítás ingyenesen megtekinthető, utoljára ezen a napon látható még a vándortárlat Pápán. 20 órától Pápa Város Fúvószenekara lép fel itt, erre jegyet kell váltani, de a bevételt a zenekar felajánlotta a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület javára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!