Ismét beszóltak a papoknak


2019-06-17 13:42:11  | cikk: ha  | 


Ismét beszóltak a papoknak főképe

Immár negyedik alkalommal várták az érdeklődőket a Szólj be a papnak! rendezvénysorozat alkalmára. A Játékfesztivál szombatján tartották a beszélgetést a Pannónia Reformata Múzeum udvarán, az Ó-Teraszon. A kérdések kereszttüzében Boncz Zoltán baptista, Márkus Mihály református, Szabó Ferenc evangélikus és Szijártó László római katolikus lelkészek ültek, a moderátor feladatát ezúttal is Böröczky Attila vállalta. A szervezők ismét olyan témát kerestek, ami sokakat érint, foglalkoztat. Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást? - ez volt a cím.

Márkus Mihály, Szijártó László, Boncz Zoltán, Szabó Ferenc és Böröczky Attila

Böröczky Attila elmondta, hogy a téma ötletét egy facebook-csoport adta, mely a jó dolgokkal foglalkozik, azzal, hogy miért szeretjük Pápát. Viszont ha a várost szeretjük, akkor egymást is kellene, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran vagyunk türelmetlenek, nehezen toleráljuk embertársainkat - szőtte tovább a gondolatot. Nehezen fékezzük meg indulatainkat, de kiderült, hogy ezzel a problémával a lelkészek is küzdenek. Nehéz kérdés ez, de a beszélgetők többek közt arra jutottak, hogy meg kell találni azt az erőt, aminek segítségével jelen tudunk lenni kapcsolatainkban. A szeretetnek vannak fokmérői, hisz lehetetlen egyformán viszonyulni mindenkihez, de fontos, hogy a tiszteletetet viszont megadjuk a másiknak, s ezzel sok nehéz helyzet elkerülhető.

A résztvevők kérdezték a lelkészeket arról, hogy milyen a kapcsolatuk az ideérkező külföldieknek a várossal, mennyire toleránsak az itt élők a romákkal, ki hogyan oldja meg hétköznapi konfliktusait, érdemes-e belemenni közösségi oldalakon a kommentelésekbe, s miből lenne érezhető, hogy a pápaiak nemcsak városukat, de egymást is szeretik. Sok érdekes válasz és gondolat született, bizonyára mindenki talált útravalót ezekből. Talán az egyik legfontosabb mondat az volt, hogy ahhoz, hogy jól érezzük magunkat Pápán, mindenkire szükség van.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!