Jubileumi makett kiállítás és verseny


2019-06-17 13:22:05  | cikk: Babos Petra  | 


Jubileumi makett kiállítás és verseny főképe
Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Pápai Sámán Makett Klub a Játékfesztivál idején kiállítást és versenyt rendez a fesztivál egyik kísérőprogramjaként.
-Az első makett kiállításnak az Esterházy-kastély adott otthont, majd az idén a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tornatermében rendeztük meg a programot. Ebben az évben 175 darab versenymunkát láthatott a közönség, amiből 58 munkát díjaztak. A kiállításra az egész Dunántúlról érkeztek munkák, Kőszegről, Budapestről, Celldömölkről és Veszprémből is, összesen 12 városból, klubok és magánszemélyek egyaránt. A kiállításon megjelent repülők és harci járművek, polgári járművek, hajók, kötött pályás járművek és egyéb élethű apróságok színes sokasága tette változatossá a hétvégi programot- mondta Kis István, a pápai klub vezetője.
Kis István kiemelte, idén újdonságként Szombathelyről érkezett egy olyan cég, akik modell vasúttal foglalkoznak, s a gyerekek szórakoztatásra hoztak két, a gyerekek által vezethető villanyvasutat.
-A klub idén ünnepli 10 éves fennállását. A nyári időszak a versenyzésről szól, és gyakran járunk baráti találkozókra. Szeretnénk ezt a továbbiakban is folytatni, s reméljük, a huszadik kiállításunk is ilyen jó hangulatban fog telni. Mi nem szeretnénk a nagy klubok mintájára nagy versenyeket szervezni, mi inkább ezt a családias hangulatot akarjuk képviselni a versenyeinken. A klub állandó taglétszáma 6-10 között mozog, de ezzel is 150-200 makett mennyiséget tudunk biztosítani a rendezőstábbal. A következő 10 éves célunk, hogy egy állandó, stabil helyet találjunk az összejöveteleinknek, ahol tudunk építeni is - hangsúlyozta a klub vezetője, aki köszönetét fejezte ki a JMSZK-nak és az önkormányzatnak a támogatásért.
A jubileumi kiállítás és verseny vasárnap délután zárult. A díjkiosztón Áldozó Tamás polgármester gratulált a verseny szervezőinek és a kiállítóknak, akik ismét színvonalas makett anyagot mutattak be az érdeklődőknek.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!