A szünetben is biztonságban


2019-06-17 09:10:46  | cikk:  | 


A szünetben is biztonságban főképe
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a tanév utolsó napjaiban a nyári szünet biztonságos eltöltéséhez adtak tanácsokat általános és középiskolás diákoknak.

A pápai iskolarendőrök a tanév utolsó napjaiban is kiemelt figyelmet fordítottak a diákok tájékoztatására annak érdekében, hogy a nyári szünet alatt ne váljanak jogsértések áldozataivá. A Pápai járás több oktatási intézményében a tanév végén megrendezett iskolai gyermeknapokon, iskolanapokon és iskolarendőr foglalkozásokon a rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, hogy mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegent ne engedjenek be a lakásba.

Hangsúlyozták, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadásokon a rendőrök a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira és a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó rendeltetésszerű használatára is kitértek, valamint a felső tagozatosok és a középiskolások számára - a közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából - a legális és illegális drogok fogyasztásának kockázatairól és a büntetőjogi következményeiről is tájékoztatást adtak.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi