Minden jó, ha a vége is jó - Fergeteges zárás a Játékfesztiválon


2019-06-17 08:51:00  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


Minden jó, ha a vége is jó - Fergeteges zárás a Játékfesztiválon főképe
Vasárnap mindenki hálás volt, hogy alábbhagyott a hőség, délután is sokan voltak a Fő téren a gólyalábasok programján, aztán az esti koncertre már tényleg ki lehetett tenni a megtelt táblát. A 29. Pápai Játékfesztivál záróakkordjaként a színpadon Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a közönséget, s egy jó hírrel is szolgált. - Magyarországon minden önkormányzat számba veszi a helyi értékeit, s ezek összessége különbözteti meg egyik települést a másiktól. Pápa Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága a közelmúltban úgy döntött, hogy a Játékfesztivált, mint a helyi kulturális örökség részét, a Települési Értéktárba felveszi, ezzel a nemzeti értékek sorába emeli. Ez is jelzi, hogy ez a rendezvény nagyon pápai, ez egy olyan program, ami minket megkülönböztet. Gratulálok a szervezőknek, a fellépőknek és a közönségnek, mindenkinek, aki ebben részt vett! - mondta a polgármester. Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója megköszönte a rangos elismerést, mely mint mondta, nem jött volna létre a nagyszerű pápai közönség nélkül.

Helyi érték a Játékfesztivál

Az oklevél átadása után aztán a Kowalsky meg a Vega foglalta el a színpadot, és pillanatok alatt felpörgették a közönséget. A zenekar idén 16 éves, s most először léptek fel nálunk. Szórád Csaba basszusgitárosnak tetszett Pápa, mivel egy hasonló méretű kisvárosban, Jászberényben él. A hangulat, a belváros szép régi házai Egerre emlékeztették. Annak kifejezetten örült, hogy ilyen nagy a tér, ideális koncerthelyszín, tette hozzá. A június eleji baleset kapcsán elmondta, nagyon hálásak odafentre, hogy a kollégák sértetlenül szálltak ki az autóból, s az már külön ajándék, hogy a felszerelésnek sem lett komoly baja, megtartották a miskolci koncertet, még összeszedettebben, mint egyébként, hisz az ijedtség még jobban összerántotta a zenekart.

A Kowalsky meg a Vega zárta a pápai fesztivált

Szórád Csaba Jimmy 2005-ben csatlakozott a Vegához, ám Kowával való ismerettsége már jóval korábbra nyúlt vissza. Aztán egy időre eltávolodott a zenekartól, de 2012-ben érett fejjel sikerült a vélt vagy valós sérelmeket megbeszélni, tisztázni, s ezzel új lendületet kapott a banda is. Az áttörést a 2013-as Amilyen hülye vagy hozta meg. Azóta a lemezek nagyon jól fogynak, bár a CD ideje leáldozóban, ezért a zenekar ezen a téren változásra szánta el magát. Kowa ötlete alapján ezentúl nem lemezeket készítenek, hanem három-négy havonta kijönnek egy új dallal, amit videoklippel is megtámogatnak.

Megtelt a tér a koncertre

A Kowalsky meg a Vega mindig szövegcentrikus dalokkal lépett közönség elé, s ezek a dalok pozitív gondolatokat közvetítenek, ezért is nagy a rajongótábor, hisz egyre ritkább az, hogy a jót mutatja meg egy zenekar. Ma Magyarországon a közönség figyeli a szöveget, az élvonalban komoly szövegírók vannak, de persze nekik Kowa az első, hihetetlen gazdag érzelem- és gondolatvilággal, szókinccsel, tette hozzá Szórád Csaba, aki mint mondta, arra törekednek, hogy az emberek feltöltődjenek a koncertjeiken, s ha valakinek pár napra jobb kedve lesz, akkor már elvégezték a feladatukat. A koncertet a közönség végigtapsolta és -énekelte, a Játékfesztivált ezzel a jó hangulatú bulival és tűzijátékkal búcsúztatta a város.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!